Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/02/2020 20:00 - Jumping

Jos Verlooy neemt leiding in BK

Zijn plan? Top 10 rijden in het jachtparcours en daar is de uittredende kampioen Jos Verlooy (Varoune) aardig in geslaagd.

 

Hij neemt de leiding in het BK, voor Nicola Philippaerts (Zayado) en Yves Vanderhasselt (Jeunesse). Opvallend, slechts vijf deelnemers haalden zonder springfouten de finish. Nathan Bud (Cashpaid J&F) en Arnaud Doem (Edgard De Prefontaine) volgen met een foutloze omloop op de vierde en vijfde plaats.  ‘De eerste manche stond meteen goed aan de maat’, vertelt Jos Verlooy: ‘het was zeer technisch gebouwd, zeker voor een jachtparcours.

 

Het heeft velen verrast en vandaar die vele fouten. Ik startte achteraan en had zo het voordeel dat ik veel collega’s aan het werk zag. Door die grote foutenlast, wou ik zeker niet te gek van start gaan. Ik heb de ronde gereden die ik in mijn hoofd had. Mijn plan is perfect uitgevoerd.’ Vorig jaar stond Verlooy derde na de eerste dag? ‘Op papier is het simpel’, lacht Jos: ‘de lijn van vandaag doortrekken en foutloos blijven tot zaterdag.’ Ook Pieter Clemens (Quintini) zit op schema. De vice kampioen ambieerde eveneens een top tien plaats. Hij finishte sneller dan Verlooy, maar liet een balk vallen. Clemens, die de voorbije vier BK’s drie medailles won, staat nu zesde.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions