Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/08/2020 09:09 - Jumping

Jérôme Guery tot tweemaal toe net niet…

Net als vorige week wordt er ook deze week opnieuw internationaal gesprongen op de Hubside Jumping in het Franse St. Tropez. Jérôme Guery kende daar gisteren een sterke openingsdag, maar greep tot tweemaal toe net naast de overwinning…

 

In de 1.40m openingsrubriek verscheen Guery aan de start met de 9-jarige Fais Toi Belle du Seigneur, een dochter van Ferme Du Seigneur. Het dus slaagde erin om in de 2de fase de klok te stoppen op 31.89 seconden en begon hun concours zo dus met een 2de plaats.

 

Het was echter de Fransman Mathieu Billot die meteen voor een thuisoverwinning wist te zorgen. Hij rekende op de 11-jarige Lagavulin 2 (Ludwigs AS) en slaagde er in 29.15 seconden als enige in om de om de grens van de 30 seconden te blijven. De voor Oostenrijk rijdende Duitser Max Kühner wist de 3de plaats voor zijn rekening te nemen. Hij kwam over de meet in 34.22 seconden en rekende daarvoor dan weer op de 15-jarige Cornet Kalua (Cornet Obolenksy).

 

Nipt verschil in het 1.45m

 

Maar ook in de daaropvolgende 1.45m rubriek moest Guery dus vrede nemen met de 2de plaats, al was het verschil met de winnaar hier kleiner. Hij verscheen in de ring met de 8-jarige ruin Great Britain V (Nabab de Rêve), waarmee hij begin vorige maand ook al de prijzen wist te halen in St. Tropez, maar kwam met zijn tijd van 33.49 seconden 19 honderdsten van een seconde tekort voor winst.

 

Hierdoor was het de Zweed Henrik Von Eckermann die met de overwinning ging lopen. Hij kon hiervoor rekenen op de 9-jarige Glamour Girl (VDL Zirocco Blue), die in het verleden onder andere nog te zien was onder Charlotte Bettendorf. Tenslotte mocht ook de Fransman Olivier Robert nog mee plaatsnemen op het podium. Hij snelde met de 11-jarige Vangog du Mas Garnier (Cornet Obolensky) naar de meet in 34.43 seconden.

 

Belgisch Kampioen Jos Verlooy werd hier 12de met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof).

 

TAGS   |   HENRIK VON ECKERMANN   |   JEROME GUERY   |   MATHIEU BILLOT   |   MAX KüHNER   |   OLIVIER ROBERT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions