FFA houdt ook ‘Grand Finale’ in Kronenberg!
Persbericht - Wendy Scholten
25/08/2020 22:14
2 min
Wendy Scholten

FFA houdt ook ‘Grand Finale’ in Kronenberg!

Na twee embryoveilingen in de Arabische Emiraten en Noorwegen en twee live veulenveilingen houdt Flanders Foal Auction haar ‘Grand finale’ op zaterdagavond 12 september. Tijdens deze laatste veiling van het jaar worden 38 springveulens geveild op Nederlandse bodem.

Net als de vorige succesvolle editie is Travers Horse Facility de veilinglocatie, dichtbij Equestrian Centre De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. “De vorige keer zijn we daar ontzettend gastvrij ontvangen en hadden we een schitterende veiling”, vertellen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts. Travers Horse Facility wil zich niet direct profileren als evenementenlocatie, maar draagt de paardensport in de regio wel een warm hart toe en stelt daarom haar accommodatie opnieuw open voor de veulenveiling. Clipmyhorse.tv is er opnieuw bij voor de livestreaming voor de mensen thuis.

Zes van Chacco Blue

De collectie springveulens is weer om van te watertanden. Chacco Blue-fans hebben dit keer zes keer de kans om een nakomeling vast te leggen. Emerald wordt vertegenwoordigd door vijf veulens en Conthargos door vier. Van Baloubet du Rouet en Cornet Obolensky worden twee veulens geveild.

“We wilden eigenlijk een paar veulens minder veilen, maar we kregen op het eind zulke fantastische veulens aangeboden van fokkers die normaal gesproken niet willen verkopen of veilen. We hebben denk ik weer een uniek aanbod met veulens uit geweldige merrielijnen.”

Excellente sportstammen

De veulens wekken hoge verwachtingen. Bijvoorbeeld de zeer atletische Crack Devil Z (Chacco Blue x Shindler de Muze), kleinzoon van de befaamde fokmerrie Fragance de Chalus (moeder Mylord Carthago en Bamako de Muze), Honduras Z (Heartbreaker x Corrado) uit de royaal gelijnde 1.50m springmerrie Costa Rica en halfzus van 1.60m GP paard Chesell Zimequest van Simon Delestre, en de Emerald-zoon Emirates van Overis, volle broer van de achtjarige 1.50m geklasseerde Mandato die volgens zijn ruiter Christian Ahlmann volgend jaar de Grote Prijs van Aken kan springen.

Er is een Chacco Blue uit de moeder van de 1.60m Grand Prix-hengst Halifax, een Emerald uit de halfzus van Gerco Schröders voormalige kampioenshengst Berlin, een Casall uit dezelfde moeder als het olympisch springpaard Grand Cru van de Rozenberg en een Hickstead uit de 1.60m Grand Prix-merrie Ciske van Overis Z. Ook de stammen van Larthago, Casall, Baloubet du Rouet, Chellano Z en Plot Blue zijn vertegenwoordigd.

Centa de Muze

Bijzonder is ook dat drie veulens rechtstreeks of uit de nafok komen van de Belgische topmerrie Centa de Muze (Cento), moeder van twee 1.60m, twee 1.50m en twee 1.45m springpaarden. Centa de Muze levert zelf het veilingveulen Don Julio T40 Z (Diamant de Semilly). Ze is de grootmoeder van Cergy LVP Z (Cornet Obolensky x Darco) uit de internationaal al zeer succesvolle, zesjarige Ola Kala de Regor, en ze is de overgrootmoeder van Blues Z (Bamako de Muze x Cornet Obolensky), waarvan de zesjarige grootmoeder Ohaj de Regor succesvol internationaal bij de jonge paarden springt.

Tijdens deze editie van Flanders Foal Auction is het opnieuw mogelijk om online en telefonisch mee te bieden. Registreren kan via www.flandersfoalauction.be.

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap