Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/08/2020 15:24 - Jumping

Belgische Juniors grijpen brons in Wierden!

Waar de Belgische Young Riders gisteren net niet in slaagden in Wierden lukte vanmiddag wel voor de Belgische Juniors: een plaatsje bemachtigen op het podium van de Nations Cup.

 

Belgisch Kampioen Roy Van Beek was de eerste die aan de start kwam voor het team van chef d’Equipe Rik Deraedt. Hij rekende op de 11-jarige Chacco Me Biolley (Chacco Blue), maar liet in de eerste ronde een balkje tegen de vlakte vallen. Aurelia Guisson wist vervolgens wel voor een foutloze ronde te zorgen met de eveneens 9-jarige Berline From Second Life Z (Berlin) en zo zaten onze landgenoten weer op medaillekoers. Vervolgens was het dan de beurt aan Tristan Guisson met de 8-jarige Naturelle V/h Legitahof Z (Nabab de Rêve). Zij kenden echter wat pech en verlieten de ring met 8 strafpunten. Gilles Nuytens was de laatste in rij met de 11-jarige Jade S (Diarado). Hij liep in totaal tegen 6 strafpunten aan waardoor ons land op een totaal van 10 strafpunten en een voorlopige 3de plaats kwam.

 

In de tweede en beslissende ronde wist ons land die 3de plaats ook te behouden. Nadat Roy Van Beek opnieuw tegen een springfout aanliep zorgden zowel Aurelia als Tristan Guisson voor een foutloze ronde. Gilles Nuytens tenslotte kreeg 2 springfouten en zorgde zo voor het schrapresultaat. Zo eindigde ons land met een totaal van 14 strafpunten.

 

Voor de overwinning moest er een barrage gereden worden tussen Nederland en Duitsland. Het waren uiteindelijk onze Noorderburen die aan het langst eind trokken nadat zowel Senne Everse met Kerswin Van ’t Roosakker als Pam Nieuwenhuis met Golden Boy V en Meike Zwartjens met Twister de la Pomme voor een foutloze barrage wisten te zorgen. Marie Sandell met Gubano moest daardoor zelfs niet meer in actie komen.

 

TAGS   |   AURELIA GUISSON   |   GILLES NUYTENS   |   ROY VAN BEEK   |   TRISTAN GUISSON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions