Stephex Horse Trucks

Veulens FFA  driemaal te bekijken
Persbericht - Wendy Scholten
24/07/2020 23:06
2 min
paardenfotograaf.be

Veulens FFA driemaal te bekijken

Online veilingen hebben een gigantische toevlucht genomen sinds het Corona virus de wereld in z’n greep houdt en nog maar weinig veulenveilingen vinden live plaats. Flanders Foal Auction daarentegen houdt haar concept vast: op locatie veilen met een gelimiteerd aantal gasten en de mogelijkheid om online en telefonisch mee te bieden. Op zaterdagavond 8 augustus in het Belgische Beervelde staat weer een veulenveiling op de kalender na het recente succes met 25.792 euro gemiddeld per veulen op Sentower Park.

“Allereerst, dat we weer zulke prijzen gaan halen, daar gaan we niet vanuit. Wel denken we dat het weer een mooie, sfeervolle avond gaat worden. We kijken er naar uit om de veulens te laten zien op het Flanders Horse Event. De kracht is in onze ogen dat we de veulens drie keer kunnen laten zien en dat geeft de koper, ook degene die thuisblijft, veel informatie. Je hebt de video die online staat, de veulenpresentatie die je via Clipmyhorse.tv kan bekijken en de veiling zelf die ook live te volgen is. Als je alleen moet afgaan op één video op een veilingwebsite, dan kan het best lastig zijn om een veulen te beoordelen”, vertellen Gerald Lenaerts en Luk Van Puymbroeck.

In totaal zijn er dertig springveulens geselecteerd, zoals altijd, nauw verwant aan bekende internationale springpaarden en afstammend van bewezen hengsten. “Maar het is niet alleen het papier he. Ze moeten zelf ook nog enorm aansprekend zijn en goed galopperen. Daar selecteren we echt scherp op.”

De veilingcollectie zit vol highlights, waaronder de halfbroer van het miljoenenpaard Catch me if you can, die met Laura Klaphake zeer succesvol was. Het prachtige voshengstveulen Come and Catch Me Z (Comme il Faut x Acordplus) is gefokt uit dezelfde moeder. Het merrieveulen Ciara Storm EH Z (Cornet Obolensky x Darco) uit de 1.50m springmerrie Carrera de Muze, met daarvoor de 5* GP merrie Exquis Walnut de Muze, zal ook veel fans hebben.

Van de hengstveulens zijn er heel wat die het tot goedgekeurde hengst kunnen schoppen. Zoals de zeer luxe Heartbreaker van de Eijkhof (Heartbreaker x Taloubet) uit de halfzus van olympisch kampioen Big Star, Usha van ’t Roosakker’s kleinzoon Unic van de Berghoeve (Cornet du Lys x Kannan) uit de volle zus van de beloftevolle hengst George Z onder Lorenzo de Luca, Poing de Loi (Emerald x Numero Uno) uit de volle zus van de 1.60m GP hengst Unaniem en Emporio van Schuttershof (Emerald x Kannan) uit de volle zus van de hengst Kashmir van Schuttershof en Sissi van Schuttershof.

Voor de Chacco Blue-liefhebbers zijn drie schitterende veulens vastgelegd, waarvan Chado Blue del Fiorello Z (Chacco Blue x Diarado) een achterkleinzoon is van de bekende wereldbekermerrie Qerly Chin. Van Tobago Z verschijnen drie opvallende veulens in de veiling, maar ook Quabri de L’Isle trekt bekijks met twee nakomelingen. Bekijk de collectie op www.flandersfoalauction.be. De presentatie staat om 18.30 uur gepland, de aanvang van de veiling om 20.00 uur lokale tijd.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap