Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/09/2020 20:14 - Jumping

Uitstekende start voor Guery in St. Tropez!

Onze landgenoot Jérôme Guery heeft zijn start niet gemist tijdens de vierde en laatste week van de Hubside Jumping in het Franse St. Tropez! Guery won er vanavond de 1.45m hoofdrubriek met Eras Ste Hermelle, de 10-jarige zoon van Vargas de Ste Hermelle met wie hij ook vorige week al tweemaal het podium wist te halen. Guery snelde in deze rubriek rechtstreeks op tijd naar de meet in 64.82 seconden en wist zo de overige 35 deelnemers achter zich te houden.

 

De 2de plaats was voor de Duitser Christian Kukuk, die rijdt voor de stal van Ludger Beerbaum. Hij had voor deze hoofdrubriek de 10-jarige Botaro (Balou du Rouet) gezadeld en wist de eindmeet te bereiken in 66.01 seconden. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli volgde op 3de plaats. In het adel van de 12-jarige Icarus (Douglas), in het verleden nog even te zien onder het zadel van Guery, kruiste hij de meet in 68.83 seconden.

 

Constant van Paesschen wist het podium net niet te halen met Jaguar D Avontuur Ter Linden (Thunder van De Zuuthoeve). Hij klokte af in 69.67 seconden en werd daarmee 4de. Voor Nicola Philippaerts was er nog een 8ste plaats met Zayado (Cayado).

 

Net niet in de openingsrubriek...

 

Naast de overwinning in de hoofdrubriek had Guery zich eerder op de dag ook al in de kijker weten te rijden in de openingsrubriek van de CSI4* competitie. Voor deze 1.40m rubriek in 2 fasen special zadelde hij de 8-jarige schimmel Great Britain V (Nabab de Rêve) en kwam hij met zijn tijd van 34.08 seconden ruim een halve seconde  tekort om direct met een overwinning te starten.

 

Die moet hij nu laten aan de Française Marie Demonte, die de 8-jarige Manchester (Quidam de Rêvel) onder het zadel had. Demonte stopte de klok op 33.53 seconden en wist zo de overwinning in eigen land te houden. Haar landgenoot Pierre Marie Friant was na Guery goed voor de 3de plaats. Hij stuurde de 9-jarige merrie Brienne (Nouma d’Auzay) naar de finish in 34.47 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions