Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/08/2020 22:45 - Jumping

Hendrickx klopt Clemens in GP Opglabbeek!

Veel regen vandaag in het Limburgse Sentower Park, waar vanmiddag iets na de klok van drie uur de CSI2* GP op het programma stond. Het werd een Grote Prijs waar de toegestane tijd een belangrijke scherprechter bleek te zijn. Maar liefst 14 van de 79 combinaties wisten namelijk in de basisomloop wel alle balken in de lepels te houden, maar liepen tegen 1 of meer strafpunten voor tijdoverschrijding aan. Daaronder ook onze landgenoot Vincent Lambrecht met S&L Rocky (Lamm de Fetan) die zo 21ste werd en net buiten de prijzen viel.

 

Nog eens 14 anderen slaagden er wel in om het foutloos te doen binnen de tijd en plaatsen zich daarmee voor de barrage. De snelste in het peloton werd gewezen Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx met de 11-jarige Vintadge de La Roque, een zoon van Kannan uit de stallen van Gilbert De Roock. Hendrickx wist een tijd van 37.80 seconden op het scorebord te brengen en liet zo de Brabançonne weerklinken tijdens de prijsuitreiking!

 

Ook de 2de plaats bleef in eigen land en daarvoor zorgde Limburger Pieter Clemens. De stalruiter van Jos Lansink zat in het zadel van de 12-jarige Icarus (Querlybet Hero) en had er 38.43 seconden voor nodig om de finish te bereiken. De in Nederland gevestigde Turkse ruiter Omer Karaevli vergezelde beide Belgen op het podium. Hij stuurde de 15-jarige Roso Au Crosnier (Looping d’Elle) naar de meet in 38.60 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats.

 

Verder was er voor Wilm Vermeir nog een 6de plaats met Car Love Epona  B (Cardento VDL), voor Koen Vereecke een 12de plaats met Donna Vd Windeweg Z (Diamant de Semilly), voor Dieter Vermeiren een 13de plaats met Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof) en voor Nico Baerts een 14de plaats met Maq Master Z (Moujik de Sohan).

 

TAGS   |   DOMINIQUE HENDRICKX   |   OMER KARAEVLI   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions