Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/07/2020 09:19 - Jumping

Andres Vereecke 2de in GP-kwalificatie!

Nadat zondagavond in Lier het internationale concours werd afgesloten startte er gisterenmorgen al een nieuw internationaal concours op Belgische bodem, ditmaal in het Limburgse Sentower Park. Daar stond gisteren ook meteen een 1.40m hoge GP-kwalificatie op het programma, waarin maar liefst 185 combinaties aan de start verschenen.

 

Daardoor kregen we opnieuw twee deelklassementen en in het tweede deelklassement was er een 2de plaats voor Andres Vereecke. Die zadelde voor deze kwalificatierubriek de 13-jarige Zuckersuess d’Argilla en wist de Casall-dochter in parcours rechtstreeks op tijd aan de meet te brengen in 65.52 seconden. Vereecke moest enkel de snelle Braziliaan Thiago Ribas Da Costa voor zich dulden. Die zat in de het zadel van de 10-jarige vosmerrie Kinky Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike), uit de fokkerij van Karel Boonen, en wist de concurrentie te verschalken in 63.96 seconden. De Fransman Robinson Maupiler, die met zijn stal gevestigd is bij Karel Cox, was goed voor de 3de plaats in het klassement. Hij zette me de 12-jarige Idee-Fixe d’Exaerde (Deauville de La Vie) een tijd van 66.16 seconden op het scorebord.

 

Verder was er een 5de plaats voor Vincent Lambrecht met S&L Rocky (Lamm de Fetan), een 11de plaats voor Pieter Clemens met Icarus (Querlybet Hero) en een 14de en 23ste plaats voor Anthony Philippaerts, dit met All Right du Genet (Allegreto) en Foreverd’Arco Ter Linden (Darco).

 

Ook in het eerste deelklassement kwam de beste prestatie van een Vereecke, al was het ditmaal vader Koen die hiervoor wist te zorgen. Hij stuur de 10-jarige Donna Vd Windeweg Z (Diamant de Semilly) naar de meet in 67.13 seconden en legde zo beslag op de 5de plaats.

 

Ook hier was het een Braziliaan die bovenaan het klassement stond met Francisco José Mesquita Musa en de 12-jarige Catch Me Imperio Egipcio (Contagio). Zij wisten de klok te stoppen op 61.53 seconden en waren zo beduidend sneller dan de concurrentie. De Nederlandse amazone Kim Emmen met Encore (Nabab de Rêve) en de Brit Chad Fellows met Eindhoven G.H. (Vaillant) waren de ander combinaties die het podium wisten te halen. Emmen en Fellows brachten hun 11-jarige paarden aan de meet in respectievelijk 64.07 seconden en 66.01 seconden.

 

Voor Dries Dekkers was er nog een 7de plaats met D&J Havanna (Griseldi), voor Vincent Lambrecht een 8ste plaats met Double 0 Seven PL (Ugano Sitte), voor Pascale Haep een 15de plaats met Chartraine Pre Noir (Kannan), voor Dirk Demeersman een 16de plaats met Aretino 13 (Artani 2) en voor Dieter Vermeiren een 18de plaats met Kington Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions