Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/07/2020 08:20 - Jumping

Tijdfout voor Thibaut Bollen in GP Vilamoura

Afgelopen weekend werd er ook opnieuw internationaal gesprongen in het Vilamoura Equestrian Centre in het zuiden van Portugal. Daar werd de openingsweek niet zondag afgesloten, maar wel gisteren. In de 1.45m hoge CSI2* GP zagen we een mooie prestatie van onze jonge landgenoot Thibaut Bollen. Hij kwam er aan de start met de 9-jarige Holstein-merrie Dalida (Casall), die tot voor enkele maanden uitgebracht werd door Belgisch Kampioen Young Riders Gilles Thomas. De zoon van Peter Bollen wist alle balken netjes in de lepels te houden, maar liep helaas tegen een strafpuntje voor tijd aan en kon zich zo net niet plaatsen voor de barrage... Het leverde hem uiteindelijk nog een 9de plaats op.

 

Het was de Ierse ruiter Michael Pender die heer en meester was in deze grote prijs! Pender, die vorig jaar op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanakan zowel zilver haalde bij de 5- als bij de 6-jarige paarden, wist namelijk zowel de 1ste als de 2de plaats voor zijn rekening te nemen. Winnen deed hij met de 9-jarige Hhs Calais, een zoon van Cavalier Royale. Hij wist in de 7-koppige barrage de klok te stoppen op 34.04 seconden en was zo duidelijk sterker dan de concurrentie.

 

Voor de 2de plaats kon hij dan weer rekenen op de 10-jarige Hhs Burnchurch (Heritage Fortunas). Ook ditmaal bleef hij foutloos, maar deed er in 35.92 seconden wel net iets langer over om de eindmeet te bereiken. De Spanjaard Santiago Nuñez Riva vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de eveneens 10-jarige Valentiono de Hus Z (Vivaldi du Seigneur) foutloos naar de meet in 36.24 seconden.  

 

TAGS   |   THIBAUT BOLLEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions