Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/05/2020 16:45 - Jumping

Niels Bruynseels 4de in CSI5* GP St. Tropez!

Voor het eerst sinds het begin van de corona-crisis in maart werd er zonet nog eens een CSI5* GP gesprongen! Op de Hubside Jumping in het Franse St. Tropez verschenen er vanmiddag 48 combinaties aan de start van het hoogtepunt van een fantastisch weekend, waarvan er 9 een foutloze basisronde wisten af te leggen en zich zo wisten te plaatsen voor de barrage. Ook Jérôme Guery wist met zijn 14-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel) alle balken in de lepels te houden in de basisomloop, maar kwam helaas 2 honderdsten van een seconde te laat binnen en zag zo de barrage aan zijn neus voorbijgaan. Hij werd uiteindelijk 11de.

 

Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts waren de Belgen die zich wel wisten te plaatsen voor de barrage. Bruynseels deed dat met de 11-jarige Delux Van T&L, de zoon van Toulon uit de fokkerij van Luc Tilleman. Bruynseels, die zich eerder op de dag ook al wist te klasseren in de CSI2* GP, reed een sterke barrage en kwam binnen in 39.02 seconden wat hem een 4de plaats opleverde. Olivier Philippaerts had zich dan weer weten te plaatsen met de eveneens 11-jarige H&M Extra (Berlin). Ook zij wisten het opnieuw foutloos te worden en werden 6de na een finishtijd van 40.50 seconden.

 

De overwinning in deze GP was voor de Zwitserse nummer 1 van de wereld Steve Guerdat! Die verscheen als allerlaatste in de ring met zijn 11-jarige Victorio des Frotards (Barbarian). Guerdat had even wat geluk op de laatste oxer in de barrage, maar wist de concurrentie te verschalken met zijn finishtijd van 37.73 seconden.

 

De Fransman Edward Levy zag zo de overwinning aan zijn neus voorbij gaan... Levy was als 2de starter in de ring gekomen met de 14-jarige Rebeca L (Rebozo La Silla) en leek op weg naar de overwinning na een eigenlijk perfecte barragerit in 37.86 seconden. Gewezen Europees Kampioen Peder Fredricson sloot het podium af op de 3de plaats. Hij reed de 14-jarige schimmelruin Catch Me Not S (Cardento VDL) naar de meet in 38.86 seconden.

 

TAGS   |   EDWARD LEVY   |   JEROME GUERY   |   NIELS BRUYNSEELS   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PEDER FREDRICSON

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions