Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/02/2020 21:16 - Jumping

Pieter Devos beste Belg in openingsrubriek

Net als de voorbije twee weken wordt er ook deze week internationaal gesprongen op de Hubside Jumping in het Franse St. Tropez. Terwijl het de voorbije weken op viersterrenniveau was wordt er deze week nog een niveau hoger geschakeld en komen we voor het eerst sinds de corona-crisis terug op het vijfsterrenniveau.

 

Die vijfsterrencompetitie startte vanmiddag direct met een Longines Rankingproef, waarbij de hindernissen op een hoogte van 1.45m stonden. Pieter Devos was daarin de enige landgenoot die zich in de prijzen wist te rijden. Hij zadelde voor dit openingsnummer de 16-jarige Espoir (Surcour de Rêvel) en legde beslag op de 8ste plaats nadat hij in de 2de fase de klok wist te stopen op 31.32 seconden.

 

Bovenaan het klassement stond de Duitser Christian Kukuk, die rijdt voor de stal van Ludger Beerbaum. Hij stuurde de 10-jarige ruin Botaro (Balou du Rouet) naar de meet in 29.16 seconden en wist zo twee Franse ruiters achter zich te houden. De eerste van die twee Fransen was de snelle Julien Epaillard met zijn 12-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac). Hij finishte in 29.26 seconden en kwam zo dus 10 honderdsten van een seconde tekort om een nieuwe overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Roger Yves Bost was die andere Fransman op het podium. In het zadel van de 13-jarige Castleforbes Talitha (Cardenio) zette hij een tijd van 29.46 seconden op het scorebord.

 

Bertam Allen werd nog 4de met Bertram Allen met Lafayette Van Overis (Kashmir Van Schuttershof) uit de fokkerij van Gerald Lenaerts en Edwina Tops-Alexander 7de met Latisha de Regor (Diamant de Semilly) uit de fokkerij van de familie Veldeman.

 

TAGS   |   CHRISTIAN KUKUK   |   JULIEN EPAILLARD   |   ROGER YVES BOST

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions