Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/06/2020 21:33 - Jumping

Heel de zomer Silver en Gold wedstrijden

In de nationale kalender vallen niet alleen de Gouden Laars wedstrijden op samen met de wedstrijden voor de jonge paarden in de STX Cyclus 2.0, er zijn ook 24 nationale wedstrijden gepland in Vlaanderen tot en met begin oktober.  Het gaat dan over 11 Gold wedstrijden en 9 Silver wedstrijden in Vlaanderen en Classic Tours in Wallonië.  Dit nog bovenop de Silver-proeven die samen met de STX Cyclus worden verreden.

 

Bovendien is er voor de Gold- en de Silver-wedstrijden een aangepaste prijzentabel waarbij de volgprijzen werden opgetrokken in vergelijking met voorgaande jaren.

 

Met het oog op het Belgisch Kampioenschap is ongetwijfeld de grootste verandering het verhoogde prijzengeld.  Paardensport Vlaanderen en Zangersheide verhogen de dotatie voor het Belgisch Kampioenschap Seniors Jumping naar 75.000 euro.  Bovendien gaat deze prijzenpot integraal naar het podium van het BK, met 30.000 euro voor de kampioen, 20.000 euro voor de zilveren medaille, 10.000 euro voor de bronzen medaille en 5.000 euro voor de vierde geklasseerde.  De andere finalisten (van de tweede manche) krijgen 1.000 euro.

 

In aanloop naar het BK werden ook de selectiecriteria herzien.  De regelgeving voor de selectie via Gold wedstrijden blijft gelden, maar voor de selectie via de Belgische ranking zullen de punten van de laatste 15 maanden in aanmerking genomen worden.  Zo wordt de stilstand van de Corona-periode overbrugd.

 

Kortom, met enkele stimulerende maatregelen willen we een extra duwtje in de rug geven voor de relance van de springsport.

 

We kijken uit naar een veelbelovende jumpingzomer, waarbij we steeds de veiligheidsmaatregelen rond de virusverspreiding goed zullen moeten bewaken.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions