Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/06/2020 21:24 - Jumping

Bijzonder sterke Mathy in St. Tropez!

De eerste internationale Belgische overwinning is opnieuw binnen! Op de Hubside Jumping in het Franse St. Tropez wist François Mathy Jr. zich vanavond te verzekeren van winst in de 1.45m hoge rubriek van de CSI4* competitie. Mathy, die gisteren tijdens de openingsdag ook al een keer 6de was, zadelde in de laatste rubriek van de dag de 9-jarige ruin Hello Diamant (Diamant de Semilly) en wist met zijn tijd van 59.06 seconden als enige onder de grens van de 60 seconden te blijven.

 

De andere podiumplaats gingen naar de thuisruiters met op de 2de plaats Edward Levy. Die zette met de 14-jarige Starlette de La Roque (Jumpy des Fontainnes) de klok stil op 60.76 seconden en moest zo toch duidelijk zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. Nicolas Delmotte volgde Levy dan weer op de 3de plaats. Hij was vergezeld van de 10-jarige Aramusse (Elan de la Cour) en kwam binnen in 61.11 seconden.

 

Mathy werd naast zijn overwinning ook nog 6de met Kinshasa de Goedereede (Darco), Jos Verlooy 8ste met Caracas (Casall) en Constant van Paesschen 13de met Conenzo (Contendro II).

 

1.50m hoofdrubriek

 

Ook in de 1.50m hoofdrubriek eerder op de dag had Mathy zijn goede vorm al laten kijken. Hier verscheen hij aan de start met zijn 12-jarige topper Uno de La Roque (Numero Uno), met wie hij net naast het podium strandde na een finishtijd van 38.21 seconden in de 2de fase.

 

Het was hier Frankrijk boven met op kop de snelle Julien Epaillard! Die stuurde de 11-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres) naar de meet in 36.50 seconden en deed zo zijn naam weer alle eer aan. Kevin Staut was hier goed voor de 2de plaats. Hij kwam met de eveneens 11-jarige Vegas de La Folie (Castronom Z de Hus) binnen in 37.87 seconden en wist zo op zijn beurt de Duitser Marcus Ehning achter zich te houden. Die vervolledigde de top 3 met zijn merrie Calanda 42 (Calido I) na een tijd van 38.02 seconden.

 

Constant van Paesschen was ditmaal goed voor een 10de plaats met Isidoor van de Helle (Canturo).

 

TAGS   |   EDWARD LEVY   |   FRANçOIS MATHY JR   |   JULIEN EPAILLARD   |   KEVIN STAUT   |   MARCUS EHNING   |   NICOLAS DELMOTTE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions