Exclusieve veiling: topmerries Zangersheide
Zangersheide
08/06/2020 20:42
18/03/2023 00:06
4 min
Zangersheide

Exclusieve veiling: topmerries Zangersheide

Het veilingseizoen loopt voor Stoeterij Zangersheide op volle toeren. Niet enkel worden vanaf nu wekelijks selectiedagen georganiseerd voor zowel de Quality Auction in september als diverse online auctions, ook loopt morgen de eerste veulenveiling van het jaar af met een twintigtal veulens uit uitzonderlijke prestatiestammen. Zo kan u bijvoorbeeld de hand leggen op een unieke kleinzoon van Babbe van ’t Roosakker, een Emerald uit de rechtstreekse lijn van Boyante de Muze alsook een Dominator Z merrieveulen uit de lijn van Fein Cera!

Het stopt echter niet, want nog voor de veulenveiling afgelopen is pakt Zangersheide.Auction uit met de volgende veiling die al van start gaat op zaterdag 13 juni! Fokkers zullen de unieke kans krijgen om fokmerries te kopen in eigendom van Stoeterij Zangersheide. Nooit eerder stelde Stoeterij Zangersheide een collectie merries te koop via een online veiling. Een reden te meer om de aangeboden merries extra in de schijnwerpers te plaatsen:

GEORGINA Z

Ratina Z en Usha van ’t Roosakker verenigd

Georgina Z is een 2-jarige dochter van George Z uit Ratina Alpha Z. Ratina Alpha Z is de oudste kloon van de Olympische medaillewinnares én Merrie van de Eeuw, Ratina Z! Ratina Z is zelf ook de moeder van de wereldbekende sporthengsten Comme il Faut en Crown Z. Georgina’s vader, George Z, is dan weer een zoon van die andere grootheid Usha van ’t Roosakker en zo verenigt Georgina Z de lijn van Ratina Z en Usha van ’t Roosakker in één unieke merrie!

ANGEL EYES Z

Een zus van Take a Chance on Me Z met veulen van Brunetti Z én opnieuw gedekt van Dominator Z!

Angel Eyes Z is een dochter uit een combinatie van twee van Judy Ann’s voormalige toppaarden. Vader Aktion Pur Z was wellicht één van de meest succesvolle paarden binnen het Global Champions Tour circuit en ook moeder Abba Z sprong onder Judy Ann op 1m50 niveau. Abba Z is ook de moeder van de Global Champions Tour GP-winnaar Take a Chance on Me Z (Taloubet Z)! Angel Eyes Z wordt verkocht met een sportief hengstveulen aan de voet van Brunetti Z en werd inmiddels opnieuw geïnsemineerd met het sperma van Dominator Z!

CHARCOLLE Z

Hengstenmoeder die drachtig is van Solid Gold Z én verkocht wordt met merrieveulen van Columbus Z aan de voet!

Charcolle Z komt uit de fokkerij van Piet Janssen en is de zus van de 1m50 springende Calano Z (Calato Z) en van de Zangersheide-dekhengst Cascol Z! Charcolle Z gaf in combinatie met Zandor Z al het bijzonder beloftevolle springpaard van Christian Ahlmann, Zandycolle Z en is ook de moeder van de gekeurde dekhengsten Souplesse Z (Solid Gold Z). Charcolle Z wordt verkocht met een bijzonder mooi merrieveulen van Columbus Z aan de voet en is inmiddels terug dragend van de hengst Solid Gold Z! Zo zal er begin 2021 een volle broer van Souplesse Z geboren worden.

TALOU’S DAME Z

Oudste dochter van de wereldbekerwinnares Grande Dame Z mét veulen van Dourkhan Hero Z!

Talou’s Dame Z is een unieke merrie! Niet alleen is ze een dochter van Taloubet Z die in zijn carrière meer dan 2 miljoen euro prijzengeld bij elkaar sprong, ook is zij de oudste dochter van niemand minder dan Grande Dame Z! Het palmares van Grande Dame Z is indrukwekkend, onder Jan Tops won de zwarte merrie onder meer de wereldbekers in Oslo en Bordeaux en de Nations Cups in Rotterdam en Luzern! Later nam Judy Ann Melchior haar teugels over en schitterde het duo onder meer in de Nations Cups in Falsterbo, Lummen, de World Cup in Mechelen en Stuttgart! Talou’s Dame Z wordt verkocht met een bloedgemaakt hengstveulen van onze beloftevolle Dourkhan Hero Z aan de voet en kan geïnsemineerd worden van een hengst van Stoeterij Zangersheide naar keuze!

ARACONDA Z

Araconda Z werd in 2013 gekocht op de Z Quality Auction. Ze is een dochter van Nick Skelton’s al-winnende Arko III uit een Carthago Z-merrie. Moeder Caraconda ST Z gaf eerder ook Alex Duffy’s Quiraconda ST Z en de gekeurde dekhengst Lethago Z (Levisto Z). Araconda Z wordt verkocht als fokmerrie en kan geinsemineerd worden met een hengst van Stoeterij Zangersheide naar keuze!

Meer informatie: https://zangersheide.auction/en/collection/92/upcoming

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI2* Gorla Minore 26/03 - 31/03

CSI5*/CSI2* Wellington 26/03 - 31/03

CSI3* Arezzo 26/03 - 31/03

CSI2* Azelhof 27/03 - 31/03

CSI2* Le Mans 28/03 - 31/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 28/03 - 31/03

Voorbije evenementen

CSI4* Vejer de la Frontera 19/03 - 24/03

CSI4*/CSI2* Wellington 19/03 - 24/03

CSI3* Oliva 19/03 - 24/03

CSI2* Samorin 20/03 - 24/03

CSI2* Azelhof 20/03 - 24/03

CSI2* Myakka City 20/03 - 24/03

CSI2* Riesenbeck 20/03 - 24/03

CSIO5* LLN Ocala 21/03 - 24/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 21/03 - 24/03

CSI3* Busto Arsizio 21/03 - 24/03

Laatste Haverklap