Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/06/2020 14:27 - Algemeen

Fokken met de Muze hengsten blijft mogelijk!

Het coronavirus tiert welig en houdt intussen zowat de hele wereld in zijn greep. Vele werkzaamheden en evenementen zijn stopgezet, maar de fokkers kunnen voorlopig gelukkig wel hun ding blijven doen. Ook bij Stal de Muze kan het dekseizoen dus gewoon beginnen. Uiteraard nemen wij de heersende pandemie serieus en dus stellen we alles in het werk om onze eigen gezondheid en die van anderen te beschermen.

 

Anderzijds vinden wij het evenwel zeer belangrijk om ten dienste te blijven van onze fokkers. Zowel KI als embryotransplantatie kunnen dan ook zonder problemen plaatsvinden. Al onze hengsten zijn in principe vers beschikbaar, in lijn met wat is aangegeven in onze dekvoorwaarden, met uitzondering van de hengsten die gestationeerd zijn in Frankrijk. Wie dus gebruik wenst te maken van Malito de Rêve, Satisfaction, Querlybet Hero, By Cera d’Ick en/of Old Chap Tame kan steeds contact opnemen met ons en dan kijken we wat er mogelijk is om tijdig vers sperma te verkrijgen.

 

  • Ook de fokkers die graag langskomen bij Stal de Muze blijven welkom. Gelieve wel enkele praktische zaken in acht te nemen wanneer u ons bezoekt:
  • We aanvaarden slechts één klant per keer in onze onderzoeksruimte. We vragen de andere fokkers om rustig buiten wachten en hierbij uiteraard ook de richtlijnen met betrekking tot social distancing in acht te nemen;
  • We hopen dat onze fokkers de algemene richtlijnen van de overheid volgen, dat wil zeggen regelmatig handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en deze meteen na gebruik weggooien in een afsluitbare vuilzak, niezen of hoesten in de binnenkant van de elleboog en uiteraard willen we ook vragen om gewoon thuis te blijven indien u ziek bent;


Verder rekenen we ook op het gezond verstand van onze fokkers om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

 

Dat gezegd zijnde, zorgen wij natuurlijk voor de benodigde documentatie inzake de noodzaak van de verplaatsing, wanneer u de baan op gaat om met uw merrie bij ons langs te komen en/of sperma af te halen (Zie bijlage – klik hier).

 

Om het risico zo veel mogelijk in te dijken, kan er uiteraard ook voor gekozen worden om het vers sperma op te sturen. De koerierdienst HippoXpress blijft paraat en dus kan opsturen van sperma een aan te raden alternatief zijn om een verre verplaatsing en extra contacten te vermijden.

 

Alle verdere info over onze hengsten en diensten kan u vinden op onze website (klik hier) en in onze nagelnieuwe catalogus (klik hier).

 

Wij hopen ondanks de uitzonderlijke omstandigheden op een succesvol fokkerijseizoen!

 

Steeds tot uw dienst,

Familie De Brabander – Team Stal de Muze


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions