Unieke professionele hippische accommodatie
Immofluisteraar
01/04/2020 15:20
20/03/2023 00:01
4 min
Immofluisteraar

Unieke professionele hippische accommodatie

Unieke professionele hippische accommodatie op ca. 9ha te Nuenen (NL)

Landgoed Papenvoort : Een droom voor mens en paard

Omringd door uitgestrekte bossen ligt dit schitterend Landgoed op een riant perceel van ca. 9ha. Het is een schitterende locatie met optimale privacy in het buitengebied van het karakteristieke dorp Nuenen. Hier kunt u nog ongestoord genieten van natuur, rust en stilte. Vele wandel- en fietspaden in de nabijheid en eindeloos met uw paard ronddwalen over de in het bos aanwezige paden, gelegen in het hippische hart van Zuid Nederland. Op een steenworp van de internationale training en wedstrijd accommodaties van Stal Tops Valkenswaard, De Peelbergen, Hippisch Centrum Asten, maar ook de wedstrijd accommodatie van het CHIO Aken is binnen een uur bereikbaar. Zuid Nederland is de hippische poort van Europa voor zowel springen, dressuur en mennen. Eindhoven Airport is binnen 20min bereikbaar.

Via de op afstand bedienbare elektrische toegangspoorten en de 300 meter lange verharde, verlichte, over het terrein liggende oprijlaan, rijdt u naar het schitterend bebouwing. Op het landgoed vindt u een lux royaal landhuis, loft met extra faciliteiten, hippische accommodatie en een venhuis gelegen in een park met prachtige vijverpartij.

Royaal lux Landhuis

Vanuit de woning heeft u een fantastisch uitzicht op het volledig door groen omzoomde perceel, hetgeen optimale vrijheid waarborgt. Het landhuis bestaat uit vier slaapkamers en twee badkamers op de eerste etage; op de begane grond vindt u een royale keuken, de eetkamer, de woonkamer, twee toiletten, een bijkeuken en een grote serre. Het prachtige Landhuis, met een bruto inhoud van circa 1.300 m³, is van een dusdanige kwaliteit dat u zo kunt instappen. De sfeer van ouderwets vakmanschap en een landelijke uitstraling zijn op geraffineerde wijze gecombineerd met modern comfort en luxe. De fraaie kleurstelling en de authentieke details, zoals de grote open haarden, de hardstenen vloer, het hang- en sluitwerk, de houten gebinten en ramen (met roedeverdeling), dragen bij aan de bijzondere charme van deze woning.. Het pand is zeer goed geïsoleerd: het dak, de buitenmuren, de hardstenen vloeren met vloerverwarming en de hardhouten kozijnen, met uitsluitend isolerende beglazing, voldoen aan de hoogste isolatiewaarden


In de basement bevindt zich een zeer lux afgewerkt kantoor met daarin eveneens opgenomen grote moderne openhaard, kitchenette en wijnkast.. De basement heeft een koude ruimte voor opslaan van wijnen en etenswaren, een inloopkast; een hobbyruimte; een grote wasruimte , sauna met douche en zonnebank, en een technische ruimte alwaar het UTP netwerk, centrale verwarming, extra warm water boiler en centrale stofzuiger zich bevinden.
Op de begane grond zijn er de volgende ruimten. Een grote zitkamer met hardstenen vloer met vloerverwarming, een royale eetkeuken met alle comfort, een separate eetkamer met openslaande tuindeuren en zicht op de weiden. In de bijkeuken is een extra aanrecht met vriezer, kookplaat en friteuse. Op de begane grond zijn twee toiletten waarvan een omgebouwd kan worden tot douche indien men beneden wil slapen. Een serre welke een gevoel van vrijheid geeft. De serre is voorzien van vloerverwarming en een op hout gestookt openhaard kachel. Alle deuren kunnen worden in elkaar geschoven zodat zowel in zomer en winter er het ideaal toeven is.


Het landhuis heeft op de eerste verdieping vier slaapkamers. Elke slaapkamer heeft vaste kasten voor linnengoed en kleding. De masterbedroom heeft een vaste opstelling voor een groot luxueus box spring bed in deze kamer bevind zich een gezellige openhaard. Direct aan de masterbedroom is de masterbathroom. Volledig ingericht met een dubbel wastafel meubel, ligbad, toilet en douche. Een buizensysteem brengt de was naar de basement bij de waskamer. Vanuit de bathtroom zijn er twee openslaande deuren naar een buitenterras. De overige drie slaapkamers zijn eveneens voorzien van kasten en een meubel voor vaste bed opstelling. De slaapkamers hebben bureau met boekenkast, en een deur naar een eigen terras. Voor de drie slaapkamers is er een separate toilet en badkamer. In de badkamer zijn een bad, douche en dubbele wastafel. In deze badkamer is eveneens een mogelijk om de was te deponeren welke via een buizen systeem uitkomt in de basement.


Het verwarmingssysteem wordt geregeld met de digitale regeling van Honeywell elke ruimte kan separaat geregeld worden in huis maar ook via een app op de mobiele telefoon.

Multifunctioneel Hippisch Complex

In het hoofdgebouw vindt u naast 23 stallen; een opslag; een zadel- en dekenkamer; twee poetsplaatsen; een inpandige stapmolen; keuken; gastenverblijf. De ontvangstruimte wordt gebruikt voor diverse doeleinden, zoals congressen, bijeenkomsten, opleidingen en trainingen. Daarnaast is er een extra ruimte voor het stallen van de koetsen.


De buiten pisten omgeven door bos en weides heeft een afmeting van 40m x 100m, vlakbij de stallen is er nog een buitenpiste van 20m x 30m ideaal voor jonge paarden.


De rijhal is opgetrokken uit stalen spanten, metselwerk wanden en een geïsoleerd dak. De binnenbak (afm. ± 20×40 m) is voorzien van een eb- en vloedbodem. Verder bevinden er zich 2 zadelkamers, 3 Poetsplaatsen, 2 Solaria, 2 Wasplaatsen welke zijn voorzien van warm en koud water. In de rijhal zijn verder 23 paardenboxen aanwezig en 3 Merrie-/veulen-boxen met aansluitende paddocks.


Vlakbij het hoofdgebouw bevindt zich een overdekte longeercirkel en nog 6 zandpaddocks


Een apart stallengebouw biedt nog 7 stallen, wasplaats en zadelkamer met aansluitende loft met keuken, badkamer en slaapkamer.

Tot slot is er nog een aparte camion garage waar u nog alle kanten mee uitkan.

Meer info vindt u bij Immofluisteraar.be.

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI2* Gorla Minore 26/03 - 31/03

CSI5*/CSI2* Wellington 26/03 - 31/03

CSI3* Arezzo 26/03 - 31/03

CSI2* Azelhof 27/03 - 31/03

CSI2* Le Mans 28/03 - 31/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 28/03 - 31/03

Voorbije evenementen

CSI4* Vejer de la Frontera 19/03 - 24/03

CSI4*/CSI2* Wellington 19/03 - 24/03

CSI3* Oliva 19/03 - 24/03

CSI2* Samorin 20/03 - 24/03

CSI2* Azelhof 20/03 - 24/03

CSI2* Myakka City 20/03 - 24/03

CSI2* Riesenbeck 20/03 - 24/03

CSIO5* LLN Ocala 21/03 - 24/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 21/03 - 24/03

CSI3* Busto Arsizio 21/03 - 24/03

Laatste Haverklap