Stephex Horse Trucks

Constant van Paesschen wint de GP in Oliva!
Mediterranean Equestrian Tour
01/03/2020 19:16
20/03/2023 11:31
3 min
MET - Herve Bonnaud

Constant van Paesschen wint de GP in Oliva!

Constant Van Paesschen en Isidoor van de Helle (Canturo x Qredo de Paulstra) hebben vanmiddag op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva Nova de afsluitende CSI3* Grand Prix op hun naam weten te schrijven!

Slechts 5 van de 56 combinaties slaagden erin de Grand Prix van de Duitse pistebouwer Frank Rothenberger tot een goed einde te brengen. Die had een zwaar parcours opgezet bestaande uit 13 hindernissen met daarin een open water, een dubbelsprong en een driesprong die helemaal op het einde van de proef stond. Velen kenden dan ook nog eens problemen met de toegestane tijd: zeven combinaties slaagden er wel in om alle balken in de lepels te houden, maar passeerden de finishlijn aan de verkeerde kant van de klok. "De toegestane tijd speelde vandaag zeker een rol, want het was een beetje kort", zei Van Paesschen. “Wat het parcours betreft, dit vond ik zeer goed gebouwd maar het had wel een aantal delicate lijnen. De laatste lijn vroeg de paarden namelijk om echt hun best te doen, met de driesprong dicht bij het publiek en The Club geplaatst. ”

Eerste van de vijf deelnemers in de barrage was Karline De Brabander met Fantomas de Muze (Sandro Boy x For Pleasure). Een ongelukkig misverstand bij de laatste hindernis kostte het paar echter een foutloze ronde. Als volgende in de ring zette de Duitse Kathrin Müller op Conan 44 (Con Sherry x Kolibri) een tijd neer van 44.43 seconden gevolgd door de Nederlander Ruben Romp (NED), die met Bugatty GO (Concorde x Numero Uno) een springfout verzamelde. Nu was het de beurt aan Nicolas Delmotte en zijn Urvoso du Roch (Nervoso x Grand d'Escla). De Franse ruiter stelde niet teleur en leverde een mooie ronde af en nam de leiding over met zijn tijd van 42.99 seconden .

Als laatste te gaan maakten Constant Van Paesschen en Isidoor van de Helle goed gebruik van hun luxepositie. Zonder al te veel risico te nemen snelden ze naar een finishtijd van 42.75 seconden en boekten zo al hun tweede Grand Prix-overwinning op deze Mediterranean Equestrian Tour!

"Ik keek niet naar de drie eerste barragisten, terwijl ik me aan het opwarmen was," zei Van Paesschen. “Toen ik echter naar beneden liep om mijn barrage te rijden, zag ik dat het maar één foutloze combinatie was. Nicolas stond vlak voor mij en hij ging niet te snel, dus ik dacht ik ga het gewoon proberen. In de eerste Grand Prix van Spring MET II had ik echter een springfout op de laatste hindernis in de barrage en ik wilde niet dat dit nog een keer zou gebeuren. Mijn paard sprong echter geweldig, hij probeert altijd zo hard - en vandaag was het genoeg voor de overwinning. Het was een mooi moment na die vervelende springfout in de eerste Grand Prix."

"De eigenaresse van mijn paard, Amandine Wittouck, was vandaag ook hier, wat de overwinning extra speciaal maakte", voegde Van Paesschen toe.

"Wanneer je een tour zo kunt beëindigen, is het altijd een geweldig gevoel!" Van Paesschen glimlachte. “Na mijn zes weken hier in Oliva, sta ik waar ik hoopte te staan met mijn paarden. Isidoor voelt geweldig en al mijn paarden zijn in uitstekende vorm. Ik heb het gevoel dat ik de rest van 2020 op de goede weg ben. Maar voordat we verder gaan, krijgen mijn paarden een welverdiende pauze!”

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap