Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/02/2020 17:32 - Jumping

Derde overwinning al voor Gilles Thomas!

Belgisch Kampioen Young Riders Gilles Thomas lijkt wel vleugels te hebben op Flanders Horse Expo in Gent! Nadat hij zowel donderdag als gisteren al een rubriek wist te winnen en daarnaast ook al 2 keer een 2de plaats wist te behalen was het vanmiddag opnieuw raak! In de 1.40m rubriek was hij namelijk de beste met de 10-jarige merrie Futricia Van Beek (Diarado), waarmee hij al 2 keer net tekort kwam. Thomas wist in de 2de fase de klok te stoppen op 27.26 seconden en boekte zo dus al zijn 3de overwinning.

 

Ook Christophe Vanderhasselt mag tot heden zeer tevreden zijn over zijn concours in de Gentse Expohallen. Hij zat vanmorgen in het zadel van de 8-jarige Pikap de Muze Z (Ponsee V) en volgde net na Gilles Thomas op de 2de plaats na een finishtijd van 28.92 seconden. De Nederlander Vincent Geerink nam de 3de plaats voor zijn rekening. Hij kwam over de meet in 28.93 seconden en kon daarvoor rekenen op de 11-jarige Flying Echo (Zento).

 

Verder was er nog een 4de plaats voor Jeroen De Winter met L’Innocence Van ’T Meulenhof (Diamant de Semilly), een 6de plaats voor Viktor Daem met Ghost Z (Game Boy D), een 8ste plaats voor Anthony Wellens met Danger Civil vh Lindenhof Z (Diamant de Semilly), een 9de plaats voor Maartje Verberckmoes met Dedalus M2s (Ulysses M2s), een 16de plaats voor Brecht Bille met Mega Special DC (I’m Special de Muze) en een 19de plaats voor Arnaud Gaublomme met Irina de Sarlar Z (Inshallah de Muze).

 

Claeys vs Thomas

 

Die derde overwinning van Gilles Thomas had er ook vanmorgen al kunnen komen in de 1.35m rubriek. In het zadel van de 12-jarige Imposante Vede (Pommeau du heup) kwam hij net als de voorbije dagen sterk voor de dag, maar zijn finishtijd van 53.40 seconden bleek nu niet voldoende om opnieuw bovenaan het podium plaat te nemen.

 

Toch kleurde ook hier de overwinning Belgisch en daarvoor zorgde Jan Claeys met de inmiddels 18-jarige Charmeur van het Kloosterhof (Fuego du Prelet). Claeys wist de klok te stoppen op 53.36 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden. Op de 3de plaats kregen we met de Nederlander Piet Raijmakers Jr nog iemand die we de voorbije dagen al enkele keren in de prijzen zagen verschijnen. Hij stuurde de 9-jarige Gomez Imprezz (Nabab de Rêve) rond in 54.69 seconden en werd daarmee 3de.

 

Christophe Vanderhasselt werd hier 8ste met Kadans van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere), Damien Haelterman 12de met Diosa de Laubry Z (Diamant de Semilly), David Malfait 13de met Louis Z (Levisto Z), Chanel de Baets 15de met Luxor V (Zirocco Blue VDL), Mike van Olst 17de met Harania B (Dakar VDL) en Viktor Daem 18de met Minuit van het Grootveldhof (Emerald Van ’t Ruytershof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions