Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/02/2020 15:07 - Jumping

Belgen blijven domineren in Oliva Nova!

De Belgische ruiters blijven ook vandaag het mooie weer maken op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva Nova! Zo was er vanmorgen in de Silver 1.40m rubriek net als gisteren een overwinning voor de Waalse Virginie Thonon met haar 9-jarige merrie Griet (Bugatti VDL), die tot vorige zomer nog te zien was onder het zadel van Fabienne Daigneux-Lange. Thonon wist in deze speedclass de klok te stoppen op 57.54 seconden en voegde zo dus een nieuwe overwinning toe aan haar palmares.

 

De ander podiumplaatsen ging naar Frankrijk dankzij Harold Boisset met de 8-jarige Chopping de Ceris (Levistan) en Nicolas Delmotte met de eveneens 8-jarige Citadin du Chatellier (L’Arc de Triomphe Bois Margot). Zij wisten de meet te bereiken in respectievelijk 58.31 seconden en 59.09 seconden.

 

Verder was er nog een 5de plaats voor Axel Vandoorne met Jacarta (Larino), een 6de plaats voor Leonie Peeters met Quaresmas de Marchesana (Conte Della Caccia) en een 10de plaats voor Dorperheide-ruiter Stijn Timmerman met Miss Marple (Ugano Sitte).

 

Opnieuw sterke Thibault Philippaerts

 

Maar ook Limburger Thibault Philippaerts kwam vanmiddag weer sterk voor de dag! Na zijn 7de plaats van gisteren was hij vandaag met de 9-jarige Lucky Luke de Goedereede (Numero Uno) de beste in de Gold 1.40m rubriek. De zoon van Ludo Philippaerts toverde in deze proef tegen de klok een tijd van 65.80 seconden op het scorebord en wist daarmee de concurrentie voor te blijven.

 

Ook hier kleurde de 2de plaats Frans dankzij amazone Megane Moissonnier. Zij zat in het zadel van de 12-jarige Ussar des Bruyeres (Canturo) en wist de meet te bereiken in 66.55 seconden. De Zwitser Anthony Bourquard vergezelde hen op het podium en nam plaats 3 voor zijn rekening. Hij finishte met de 9-jarige Baladin des Matis (Padock du Plessis HN) in 66.92 seconden.

 

Lieven Devos

 

Gelijktijdig met de Silver 1.40m rubriek werd vanmorgen op de Oliva Nova Arena ook de Gold 1.35m rubriek gesprongen. Ook hierin kregen we een Belgische overwinning en daarvoor zorgde dan weer Lieven Devos met zijn 13-jarige Eldorrado Mvnz. Devos stuurde zijn bruine ruin naar de meet in 62.15 seconden en was zo exact 4 volle seconden sneller dan de nummer 2 in het klassement.

 

En die eer was weggelegd voor de Zwitserse amazone Emilie Paillot. Zij deed er met de 15-jarige Robert Le Dyable (Quatar de Plape) alles aan om onze landgenoot te bedreigen, maar kwam dus toch duidelijk tekort. De Britse Mackenzie Ray wist hier de 3de plaats voor haar rekening te nemen. Zij kwam binnen in 66.17 seconden en kon daarvoor rekenen op de 11-jarige Valse de Boguin (Diamant de Semilly).

 

Celine Schoonbroodt-De Azevedo werd hier nog 6de met Venus de l’Eyre (Quick Star), Koen Vereecke met Arioso du Bois (Rock’N Roll Semilly) en Virginie Thonon met Capucine de Maugre (Ensor Van De Heffinck) beiden 7de, Thibault Philippaerts 10de met Krapuul F (Diamant de Semilly) en Camille Demolie 19de met Kalinka Van’t Heike (Gold Fever van ’t Heike).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions