Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/02/2020 23:01 - Jumping

Roy Van Beek en Thibeau Spits winnen in Lier

Terwijl er deze week heel wat actie is onder de Spaanse zon wordt er in eigen land nog steeds indoor gesprongen en daarvoor zijn we te gast bij de familie Hazebroek in het Lierse Azelhof. Nadat de jonge paarden vanmorgen de aftrap mochten geven was het iets voor de middag de beurt aan de ruiters en amazones van de CSI2* competitie om aan hun concours te beginnen.

 

De 1.35m hoge openingsrubriek kreeg ook meteen een Belgische overwinning dankzij Roy Van Beek en de 8-jarige merrie Mia V/h Hulstenhof (Zirocco Blue VDL). Van Beek snelde in deze speedclass naar een finishtijd van 58.35 seconden en liet zo een eerste keer de Brabançonne door het Azelhof galmen.

 

De Marokkaan Abdelkebir Ouaddar volgde op de 2de plaats. Hij zat in het zadel van de 10-jarige Bianca III (Casall) en had er 58.56 seconden voor nodig om veilig aan de meet te komen. Op de 3de plaats kregen we dan weer een Belgisch paard dankzij de 8-jarige Milton van Vrijhern (Cupido), die gereden werd door de Brit Nathan Bull. Zij stopte de klok op 60.14 seconden en mochten zo mee op het podium plaatsnemen.

 

Kim Thiry werd 4de met Fausto (Dokkum De Rialfo), Jean-Baptiste De Brabandere 5de met Isabel (Kashmir Van Schuttershof), Dirk Demeersman 10de met G’majo Van De Caloo Meerschen (Ugano Sitte), Philip Gysbrechts 13de met Ernie Of Greenhill Z (Emerald Van ‘t Ruytershof), Pieter Kenis 15de met Unic Du Plessis (O’brion Du Plessis) en Frédéric Mariën 16de met Millar Van ’t Breemhof (Emerald Van ’t Ruytershof).

 


Thibeau Spits overtuigend!

 

Nadat Thibeau Spits 2 weken geleden met zijn Nono Van De Withoeve nog de 2de manche van de PAVO Hengstencompetitie voor de 7-jarige paarden wist te winnen had hij vanmiddag opnieuw een overwinning te pakken in het Azelhof! In de 1.40m rubriek was hij namelijk overtuigend de beste met de 11-jarige Javanna Van De Torredreef (Wandor Van De Mispelaere). Spits stuurde vosmerrie naar de meet in 57.95 seconden en wist zo als enige onder de grens van de 60 seconden te blijven.

 

Zilver was er voor de Zweedse Erika Lickhammer-Van Helmond, die met haar stal gevestigd is in Nederland. Zij had de 13-jarig Toupie Du Quesnoy (Ogrion Des Champs) gezadeld en wist de klok te stoppen op 60.84 seconden. De Brit Joe Fernyhough tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij kruiste met de 10-jarig Calcourt Quicktim (Westpoint Quickfire) de meet in 60.99 seconden.

 

Verder was er nog een 5de plaats voor Wilm Vermeir met Car Love Epona B (Cardento VDL), een 6de plaats voor Thomas De Wit met Looping (Nabab de Rêve), een 12de plaats voor Perry Geryl met Lets Kiss The Sky (Contendro I) en een 13de plaats voor Jeroen De Winter met Leandro Vg (Gitano Van Berkenbroeck).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions