Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/11/2020 15:44 - Jumping

Stephex Stables verkoopt Cornet 39...

De Duitser Daniel Deusser zal het in de toekomst zonder zijn Cornet 39 moeten doen... Via sociale media liet Deusser vanmorgen weten dat de inmiddels 16-jarige schimmel naar de stallen van ’s werelds nummer 1 Steve Guerdat verhuist. Daar zal hij echter niet onder het zadel van Guerdat verschijnen, maar moet hij zijn leerling Anthony Bourquard de nodige ervaring bijbrengen.

 

Cornet 39 is, zoals zijn naam al deed vermoeden, een zoon van Cornet Obolensky en heeft er al een hele carrière opzitten. Van 2012 tot 2014 was hij te zien onder het zadel van de Zweedse amazone Irma Karlsson en samen werden ze in 2014 in het Italiaanse Arezzo Europees Kampioen bij de Young Riders. Daarna werd hij verkocht aan de Amerikaanse Paris Sellon waarna haar landgenote Lauren Hough voornamelijk in het zadel zat. Zo wonnen zij in 2016 de CSI4* van Wellington en ook tijdens de Longines Global Champions Tour van Valkenswaard waren ze een keer in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden.

 

Sinds juli 2017 was het echter Stephex-ruiter Daniel Deusser die aan de start kwam met de apart getekende schimmel. Datzelfde jaar wonnen zij de Wereldbekerwedstrijd van Oslo en ook in Olympia in London wisten zij een vijfsterrubriek op hun naam te schrijven. Deusser en Cornet kwam in december het laatste samen aan de start in het Zwitserse Genève. Toen werden ze nog 3de in een 1.55m rubriek.

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   IRMA KARLSSON   |   LAUREN HOUGH   |   PARIS SELLON

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions