Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/01/2020 23:55 - Jumping

Audi’s Jikke is niet meer

Audi’s Jikke is vandaag op 29-jarige leeftijd ingeslapen. Met haar 1m64 was ze niet te groot maar ze klom er wel makkelijk overheen! Voor Eric van der Vleuten en eigenaar Kees van den Oetelaar was de donkerbruine merrie een heel speciale, die maar liefst zeven jaar lang zonder blessures op geweldig niveau in de topsport liep.

 

Jikke werd geboren bij de bekende Groningse fokkers Wolters Ongering. Vader was Concorde, moeder de Pantheon x Porter-merrie Surprise. Kees van den Oetelaar kocht haar in Groningen zoals hij er elk jaar wel een paar veulens kocht. Natuurlijk werd Eric van der Vleuten de ruiter en dat werd een samenwerking op hoog niveau. Samen wonnen ze de wereldbeker van Helsinki en Syracuse, de landenprijs van Rotterdam, de Grote prijzen van Eindhoeven, Toronto. Ze liep drie wereldbekerfinales, in Milaan, Leipzig en Las Vegas, waar ze de grote prijs op haar naam schreef. Meermaals maakte ze deel uit van het Nederlands team tijdens de landenprijzen van Aken, La Baule, Dublin en Rotterdam.

 

De laatste 14 jaren van haar leven bracht ze door op stal bij dierenarts Maarten Aarts. “Een ongelofelijk karakterpaard waaraan Eric en ik veel te danken hebben. Op stal bij Maarten heeft ze nog 14 jaar als een prinsesje geleefd,” blikt Kees van den Oetelaar terug.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions