Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/01/2020 14:46 - Jumping

Dubbelslag voor Constant van Paesschen!

Onze landgenoot Constant van Paesschen heeft gisteren een dubbelslag weten te slaan op de Mediterranean Equestrian in het Spaanse Oliva Nova! Met nog vijf combinaties te gaan in de barrage pakte hij gisteren met Isidoor van de Helle (Canturo x Qredo de Paulstra) namelijk  de overwinning in de CSI2 * Grand Prix van zondag na een bliksemsnelle ronde. Dit was al de tweede overwinning van het duo in twee dagen tijd, want zaterdag wisten ze ook al de hoofdrubriek op hun naam te schrijven.

 

Er was moest snel gereden worden, want niet minder dan 28 van de 75 combinaties wisten in deze Grote Prijs de basisronde van  pistebouwer Elio Travagliati tot een goed einde te brengen. "Ik denk dat de proef super gebouwd stond”, merkte Van Paesschen op. “De tijd had misschien wat korter kunnen gemogen, maar er was niet veel anders te doen. We hebben geweldige ruiters hier en ze hebben ook enkele van hun beste paarden meegenomen, dus dat maakt het echt moeilijk om te bouwen. ”

 

De Brit Matthew Sampson was de twaalfde starter in de barrage en was de eerste die de tijd onder de 32 seconden kon brengen toen hij  toen met Geneve R (Eldorado Vd Zeshoek) over de meet kwam in 31.77 seconden. Het leek op dat moment een prestatie die moeilijk te verbeteren ging zijn.

 

Maar drie combinaties later produceerde de  Française Margaux Rocuet een ongelooflijke ronde met haar Trafalgar Kervec (Quaprice Bois Margot). Ze stopte de klok op 31,67 seconden en gaf haar 13-jarige ruin een dikke knuffel na het overschrijden van de eindstreep.

 

Met een tijd van 31.78 seconden kwam de Italiaan Alberto Zorzi met zijn Vauban du Trio (Nervoso) vervolgens heel dicht in de buurt van de leiders, was het was dus net niet snel genoeg waardoor hij achter Rocuet en Sampson kwam te staan. Hetzelfde gold voor de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli en Luigi d'Eclipse (Catoki), die zich met hun 32.30 seconden moesten vestigen na Zorzi.

 

Vervolgens was het dan de beurt aan Constant Van Paesschen en voor hem was het meteen duidelijk: Alles of niets! "Ik ging voluit", lachte Van Paesschen. “Ik kreeg het advies om op zeven en vervolgens vier galoppassen te kiezen in de eerste lijnen. Mijn paard heeft een grote galop, dus ik ging voor die optie. Die zeven bleken echter toch vrij lang te zijn, maar het ging net.  Vervolgens heb ik ook een galoppas minder gedaan in de volgende lijn en toen was het nog een lange zeven galoppassen naar de laatste. Ik heb net gebeden die laatste balk ging blijven liggen!” De chrono stopte op 31.46 seconden en een nieuwe Belgische overwinning was een feit.

 

“Niet veel tweesterrenconcoursen hebben zo’n sterk deelnemersveld van paarden en ruiters als hier in Oliva. Het is een compliment voor het organisatiecomité hier en het bevestigt dat dit een van de beste tours is in de wereld”, zei Van Paescchen achteraf. "Ik ben echt blij met mijn paard", ging hij vervolgens verder. “Ik heb hem sinds zijn achtste en ik denk dat hij me nu echt vertrouwt. Ik kan hem bijna alles vragen, ondanks het feit dat hij blind is aan zijn rechteroog. Ik denk dat hij weet dat hij een van mijn favorieten is, dus hij geeft net dat beetje extra!” Al had het niet veel gescheeld of Isidoor stond nu bij iemand anders voor te rijden. “Ik was hem bijna kwijt toen ik stopte met rijden voor zijn vorige eigenaar, maar gelukkig vonden we een overeenkomst en konden we hem veilig stellen voor mijn carrière", glimlachte Van Paesschen.

 

Ook de andere landgenoten kwamen opnieuw bijzonder sterk voor de dag in deze GP. Zo strandde Olivier Philippaerts met Freesby de Vy (R.O.) (Deister) net buiten de top 5 op de 6de plaats en volgde Maxime Harmegnies op de 7de plaats met Chabadu (Chacco Blue). Voor Jérôme Guery was er een 19de plaats met Eras Ste Hermelle (Vargas de la Pomme).

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions