Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/01/2020 17:32 - Jumping

Pieter Clemens derde in WB Amsterdam

De wereldbeker van Amsterdam werd gewonnen door Nederland voor België. Marc Houtzager wint voor Harrie Smolders. Pieter Clemens (Quintini, Quintender 2) en Niels Bruynseels (Gancia de Muze, Malito de Reve) finishten op de derde en vierde plaats. Clemens startte als tweede in de barrage met negen en nam de leiding, tot de volgende, Harrie Smolders (Monaco, Cassini II) de leiding overnam en aan zijn tijd kon zelfs Marcus Ehning (Calanda, Calido I) niet tippen. Daniel Deusser (Jasmien vd Bisschop, Larino) was op weg naar een snelle barrage, lag zelfs voor op Smolders, maar kreeg een fout op de oxer. Zo bleef Harrie Smolders aan de leiding tot zijn landgenoot Marc Houtzager (Sterrehof’s Dante, Canturano) nog sneller finishte. En dan was er Niels Bruynseels, de laatste in de ring. Hij kwam anderhalve seconde te kort en werd nog vierde, na Pieter Clemens die derde werd. Maar wat een mooie overwinning in Amsterdam met Houtzager op 1 en Harrie Smolders op 2.

Gudrun Patteet (Sea Coast Kashmira Z) kwam vroeg binnen en kreeg al meteen een fout op de tweede hindernis, even later volgde nog een volte en kwam Gudrun buiten met 19 strafpunten. Jos Verlooy debuteerde met Jacobien DH (Va Vite) en kreeg 8 strafpunten in de dubbelsprong. Apart van Pieter Devos miskeek zich in de driesprong, waarna Pieter opgaf. Dominique Hendrickx (Koriano van Klapscheut, Lord Z) kwam buiten met twee springfouten.

Niels Bruynseels stijgt met zijn vierde plaats naar de dertiende plaats in de WB stand. Pieter Devos is derde en Wilm Vermeir staat nu negentiende.  

TAGS   |   DOMINIQUE HENDRICKX   |   HARRIE SMOLDERS   |   JOS VERLOOY   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions