Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/01/2020 08:46 - Jumping

Christian Ahlmann triomfeert in WB Abu Dhabi

Op Jumping Amsterdam wordt de wereldbeker pas vandaag afgewerkt, maar in Abu Dhabi was het gisteren al tijd om opnieuw voor de punten te springen. De 12 beste combinaties uit de eerste ronde plaatsten zich er voor een allesbeslissende tweede ronde en dit behoud van eventuele strafpunten. Bij die 12 combinaties behoorde ook één Belg met Thierry Goffinet en zijn 11-jarige Cadet du Ruisseau Z (Chellano Z). Goffinet had in de eerste ronde een puntje voor tijd opgelopen waardoor hij dus wel moest achtervolgen. In de tweede ronde wist hij wel de 0 op het scorebord te houden en werd hij uiteindelijk knap 7de na een finishtijd van 44.15 seconden.

 

Toch kreeg ook de overwinning hier een Belgisch tintje dankzij de Duitser Christian Ahlmann en de 9-jarige Solid Gold Z, de zoon van Stakkato Gold waarmee hij in 2018 wereldkampioen werd bij de 7-jarige paarden. Ahlmann wist het dus wel twee keer foutloos te houden en zette in die beslissende ronde een tijd van 39.16 seconden op het scorebord!

 

Maar ook de 2de plaats kreeg een link met België want het was de Egyptenaar Abdel Saïd die Ahlmann op de  voet volgde. Saïd, die met zijn stal gevestigd is in ons land, stuurde de 10-jarige Arpege du Ru (Apache d’Adriers) naar de meet in 39.49 seconden. Plaats 3 tenslotte was voor de Ier Michael Pender met de 9-jarige HHS Calais (Cavalier Royale). Zij hadden er 39.88 seconden voor nodig om de eindmeet te halen.

 

TAGS   |   ABDEL SAID   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   MICHAEL PENDER   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions