Koos de Ronde wint eerste wedstrijd
Louis Vannueten
29/12/2019 20:04

Koos de Ronde won deze namiddag overtuigend de openingswedstrijd van de Wereldbeker voor vierspannen in Mechelen.

Tijdens de eerste omloop was Koos de Ronde de enige foutloze in het verrassende parcours van Johan Jacobs waarin menig menner opkeek tegen onverwachte moeilijkheden. In de winnende omloop over een verkort parcours, maakte Koos één fout maar met zijn snelle tijd was hij de winnaar van de dag (261,41). Boyd Exell opteerde voor de korte lijnen maar liet in de eerste ronde drie ballen rollen, in de drive off ging Boyd in de aanval en bleef als enige foutloos. Met een totaalscore van 268,15 werd Boyd Exell tweede. De derde plaats ging naar Bram Chardon die snel was, maar in beide omlopen één kegel aantikte (271,81)

Eerste starter en tevens jongste deelnemer Dries Degrieck (24) ging aanvankelijk vloeiend door het parcours maar in de tweede marathonhindernis mistte hij de B-poort met uitsluiting tot gevolg. Toch kreeg Dries groen licht van de jury, onder de sportieve leiding van voorzitter Bert Jambon, om te starten voor de drive off die open stond voor alle deelnemers en over een verkort parcours ging. Zijn landgenoot Glenn Geerts, eveneens met wild card, reed aanvallend maar tikte drie ballen aan. In de tweede omloop was er in de tweede hindernis even een miscommunicatie met zijn voorspan maar dit werd vakkundig opgelost, Glenn werd vijfde (297,48) voor Chester Weber (316,00 – heropbouw parcours) en Jérome Voutaz (316,59).

Als afsluiter van vijf dagen topsport tijdens Jumping Mechelen heeft maandagavond omstreeks 21.30u de Wereldbekerwedstrijd plaats.