15/12/2019 19:33
18/03/2023 07:41
1 min
paardenfotograaf.be

In het Zwitserse Genève werd vanmiddag 4 dagen topsport van de bovenste plank afgesloten met het koninginnenstuk van het weekend: De Rolex Grand Prix! Die kreeg voor het tal opgekomen publiek een gedroomde winnaar dankzij Europees Kampioen Martin Fuchs en zijn 13-jarige topper Clooney 51 (Cornet Obolensky). De Zwitser snelde in een barrage waarvoor zich uiteindelijk 11 combinaties wisten te plaatsen foutloos naar de meet in 38.60 seconden en zorgde zo voor een schitterende thuisoverwinning!

De 2de plaats was voor de Brit Scott Brash. Die verscheen met zijn 10-jarige Hello Senator (Carambole) als allerlaatste in de ring en deed nog een sublieme poging, maar kwam met zijn tijd van 38.65 seconden uiteindelijk 5 honderdsten van een seconde tekort op Fuchs van de troon te stoten.

De 3de plaats kleurde Belgisch dankzij Jérôme Guery en de 13-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). Guery wist de klok te stoppen op 39.07 seconden en mocht zo ook mee op het podium plaatsnemen.

Naast Guery wisten ook Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en Pieter Devos met Espoir (Surcouf de Rêvel) de barrage te halen. Verlooy bleef eveneens foutloos en werd 7de terwijl Devos de grote pechvogel werd. Hij wist in 37.51 seconden de allersnelste tijd neer te zetten, maar kreeg een fout op de laatste hindernis. Olivier Philippaerts kreeg met H&M Legend Of Love (Landzauber) een fout in de basisomloop en werd nog 15de.