Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/06/2019 21:54 - Jumping

Wathelet en Devos scoren in Parijs!

Deze tweede dag van de Longines Masters van Parijs staan natuurlijk in het teken van de Riders Masters Cup, die zonet van start zijn gegaan. In de vooravond stond er echter ook al een pittige 1.55m rubriek op het programma en daarin wisten weer enkele landgenoten te schitteren. Zowel Gregory Wathelet met Iphigeneia de Muze (Erco Van ’t Roosakker) als Pieter Devos met Carpe Diem DV Z (Contact van de Heffinck) en Arnaud Doem met Hocus Pocus de Messitert (Quidam de Rêvel) wisten er namelijk een foutloze basisomloop af te leveren en zich zo met nog 11 anderen te plaatsen voor de barrage.

 

Wathelet en Devos wisten in die barrage die prestatie nog eens te herhalen en zich zo te verzekeren van een plaats in de top 10 van het klassement. Wathelet werd na een finishtijd van 37.26 seconden 7de terwijl Devos op de 8ste plaats volgde met een chronotijd van 40.64 seconden. Doem kende wat pech in de barrage en moest tevreden zijn met de 12de plaats na 2 springfouten.

 

Winst was er voor de Fransman Edward Levy, die de 13-jarige Rebeca LS (Rebozo la Silla) onder het zadel had. Zij snelden naar een eindtijd van 34.38 seconden en lieten zo de Marseillaise weerklinken. De 2de plaats ging naar onze Nooderburen dankzij Maikel van der Vleuten. Die had opnieuw zijn inmiddels 17-jarige hengst Verdi TN (Quidam de Rêvel) gezadeld, maar kwam uiteindelijk 12 honderdsten van een seconde tekort om de overwinning op te eisen. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli tenslotte sloot het podium af op de 3de plaats. Hij zette met de 9-jarige Koddac van het Indihof (Copperfield von der Held) de klok stil op 34.64 seconden.

 

TAGS   |   ARNAUD DOEM   |   EDWARD LEVY   |   GREGORY WATHELET   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN   |   MARLON ZANOTELLI   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions