Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/07/2019 17:30 - Mennen

Belgische medaillewinnaars ontvangen door koning en koningin

Het Belgische vierspanteam bestaande uit Glenn Geerts, Edouard Simonet en Dries Degrieck werd vandaag door koning Filip en koningin Mathilde gehuldigd voor het behalen van de zilveren teammedaile én de individuele bronzen medaille van Glenn Geerts tijdens het Europees Kampioenschap in Donaueschingen. 


 
Het gebeurt niet elke dag, zelfs niet elk jaar, dat een sportman/vrouw door de koning en de koningin aan het Hof wordt ontvangen. Daarvoor moet je een topprestatie hebben neergezet. En dat is nu net wat ‘onze’ atleten vorige zomer hebben gedaan.
 
Op het EK paradressuur in Rotterdam plukten de Belgen liefst zes medailles weg: twee keer Manon Claeys, twee keer Barbara Minneci en evenveel keer Michèle George.
Anderhalve week eerder had de Belgische vierspan mennersploeg zilver veroverd op het EK in Donaueschingen. Individueel brons was er toen ook voor Glenn Geerts.
Hét hoogtepunt in augustus was uiteraard het EK goud van de Belgische jumpingploeg in Rotterdam met daarbovenop ook nog eens individueel brons voor Jos Verlooy. Van de jumpingploeg kon enkel Pieter Devos zich donderdagmorgen vrijmaken voor een bezoek aan de koning en de koningin. Gregory Wathelet, Jérôme Guery en Jos Verlooy waren al het buitenland met competitieverplichtingen.
 
De KBRSF, LEWB en VLP willen hun atleten bij deze nogmaals feliciteren.
 

Foto's :
TAGS   |   DONAUESCHINGEN   |   DRIES DEGRIECK   |   EDOUARD SIMONET   |   GLENN GEERTS   |   KBRSF MENNEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions