Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/06/2019 16:58 - Jumping

België tweede in finale landenprijs

De Belgische jumpingruiters kwamen naar Barcelona om hun titel te verlengen. De Ieren wilden er hun Olympisch ticket afdwingen, hun laatste kans voor Tokio. Het was spannend tot de allerlaatste ruiter. Een foutloze ronde van Gregory Wathelet (MJT Nevados, Calvados Z) betekende dat België voor het tweede jaar op rij de finale van de landencompetitie zou winnen. Zo zag het er ook naar uit, tot Nevados op de voorlaatste hindernis wegschoot en weg was de eerste plaats, die ging naar Ierland met een totaal van één luttel strafpuntje. Europees kampioen België eindigt op de tweede plaats met 4 strafpunten, dankzij foutloze omlopen van Olivier Philippaerts met H&M Extra (Berlin) en Jerome Guery (Quel Homme de Hus, Quidam de Revel). Niels Bruynseels nam in de tweede manche, zoals vooraf afgesproken, de plaats in van Pieter Devos. Niels testte Jenson vh Meulenhof  (Vagabond de la Pomme) en die bracht het er goed vanaf in een loodzwaar technisch parcours waar opvallend veel balken vielen. Jenson hield het bij eentje, op de laatste hindernis.

Ierland wint naast de finale ook het laatste ticket voor Tokio. Voor de combinaties die de twee manches foutloos aflegden, was er een bonus van 100.000€ en die werd verdeeld onder Olivier Philippaerts en Daniel Deusser (Scuderia 1918 Tobago Z), de enige twee over de ganse lijn foutloos bleven.

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JEROME GUERY   |   NIELS BRUYNSEELS   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions