Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/05/2019 19:15 - Jumping

Goffinet snelt naar winst in Marokko!

Heel wat landgenoten zijn deze week afgereisd naar Marokko voor de 3 weken durende Morocco Royal Tour. De eerste stop was Tetouan en daar wist Thierry Goffinet gisteren voor een Belgische overwinning te zorgen in de 1.35m-1.40m rubriek. In het zadel van de 11-jarige Ultimate Dream Z (U Chin Van Schuttershof) snelde Goffinet in een barrage waarvoor zich maar liefst 27 combinaties wisten te plaatsen naar de meet in 21.32 seconden en mocht daarmee bovenaan het podium plaatsnemen.

 

De 2de plaats was voor de Pool Jan Bobik, die de 10-jarige Chacco Amicor ZM (Chacco Blue) had gezadeld. Zij hadden er 22.36 seconden voor nodig vooraleer de finish te bereiken. Thuisruiter Abdelkebir Ouaddar vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zette met de 10-jarige Bianca III (Casall) een tijd van 22.86 seconden op het scorebord.

 

Verder wisten ook Bart Clarys en Virginie Thonon het klassement te halen. Clarys werd 6de met Katinka V.H. Blondveld (Contact Van De Heffinck) terwijl Thonon 7de met Griet (Bugatti VDL).

 

Qualifier for the World Cup

 

Later op de dag wist José Thiry zich dan weer te klasseren in de 1.45m hoge Qualifier for the World Cup. Thiry zadelde de 11-jarige Cyrano D’Orbi (Cicero Z Van Paemel) en wist in deze speedclass beslag te leggen op de 8ste plaats na een eindtijd van 69.37 seconden.

 

Met veel overtuiging ging de winst naar de Italiaan Emanuele Gaudiano. Die stuurde zijn 10-jarige merrie Carlotta 232 (Chaccomo) naar de meet in 62.88 seconden en was zo bijna 4.5 seconden sneller dan de concurrentie. De Pool Andrzej Oplatek met Stalando 2 (Stakkatol) en de Zwitser Anthony Bourquard met Janus (Namelus-R) namen de ander podiumplaatsen voor hun rekening.

 

TAGS   |   ABDELKEBIR OUADDAR   |   EMANUELE GAUDIANO   |   JAN BOBIK   |   JOSE THIRY   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions