05/10/2019 06:22
20/03/2023 06:36
1 min
paardenfotograaf.be

In het Sentower Park in Opglabbeek stond gisterenavond als slotrubriek de Prijs Lansink Sporthorses op het programma, de 1.45m hoge Longines Rankingproef. Van de 64 combinaties die aan de start verschenen wisten er 10 een foutloze basisomloop af te leveren en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van die 10 was Nico Baerts, die afgelopen zomer nog eindwinnaar werd van de STX cyclus voor 7-jarige paarden. Vergezeld van de 8-jarige ruin Maq Master Z (Moujik de Sohan) van fokker Kristof Engelen bleef hij in de finale opnieuw foutloos en nestelde hij zich op de 3de plaats na een finishtijd van 33.29 seconden.

Ook Kevin Gielen was een van de barragisten met de 10-jarige Jiqueenture Di Luna (Canturano), die gefokt werd en zijn opleiding kreeg bij Kelly Cornelis. Met hun chronotijd van 33.33 seconden kwamen ze net na Baerts op de 4de plaats.

Na een 2de plaats in de hoofdrubriek van donderdag was er gisteren winst voor de Luxemburger Victor Bettendorf met de 12-jarige Chactus (Chacco Blue). Het duo snelde naar een eindtijd van 32.90 seconden en wist daarmee de concurrentie net voor te blijven. Maar veel overschot had Bettendorf niet, want de Ier Bertram Allen zat hem aardig op de hielen. Met de 8-jarige ruin Lafayette Van Overis (Kashmir Van Schuttershof) uit de fokkerij van Gerald Lenaerts en Sigrid Gielen kruiste hij de meet in 32.96 seconden wat hem dus de 2de plaats opleverde.

Verder in het klassement was er nog een 9de plaats voor Ugo Berrittella met Echo de Virton (Vagabond de La Pomme), een 10de plaats voor Rik Hemeryck met Deesse de La Sure (Quickfire de Ferann) en een 11de plaats voor Michael Vreys met Heidelberg van het Lindehof (Amoroso van de Helle).