Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/09/2019 13:40 - Jumping

Ben Maher is de grote winnaar van de LGCT!

De afsluitende Longines Global Champions Tour Grand Prix van New York zou gisterenavond uitsluitsel brengen over wie de winnaar werd van het eindklassement. Onze landgenoot Pieter Devos voerde het klassement aan, maar de Brit Ben Maher zat hem op de hielen met maar 1 puntje verschil. Beiden heren wisten dus wat hen te doen stond tijdens deze laatste manche en deden ook wat van hen verwacht werd: een foutloze basisronde afleggen. Het was dus wachten tot de barrage om te weten wie de eindwinnaar zou worden.

 

In die barrage ging het helaas mis voor Pieter Devos en zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway)... Devos startte zeer geconcentreerd aan zijn barrage en maakte direct een kort bocht van hindernis 2 naar de dubbelsprong. Maar doordat hij iets of wat schuin binnen gereden kwam schoot Claire Z uit de dubbelsprong waardoor de eindzege meteen weg was. Devos reed vervolgens zijn barrage verder uit, maar zou uiteindelijk pas 7de worden nadat hij op de voorlaatste hindernis ook nog een springfout kreeg.

 

Alle ogen waren nu gericht om Maher met zijn 10-jarige Explosion W (Chacco Blue), die enkele combinaties later in de ring verscheen. Maher bleef ijzig kalm en stuurde zijn vosruin naar de meet in 34.08 seconden waardoor hij niet alleen de winnaar werd van het eindklassement, maar ook nog de Grand Prix zelf op zijn naam wist te schrijven.

 

De Duitser Marcus Ehning moest daardoor vrede nemen met de 2de plaats. Hij was als 2de starter in de baan verschenen met zijn inmiddels 16-jarige hengst Cornado NRW (Cornet Obolensky) en had de toon gezet met een chronotijd van 34.65 seconden.

 

Als laatste starter verscheen Europees Kampioen Martin Fuchs nog in de ring. Hij zat in het zadel van de 11-jarige The Sinner (Sanvaro), die in het verleden nog gereden werd door Denis Lynch, maar kwam met zijn tijd van 34.95 seconden toch tekort om Maher nog van de troon te stoten.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   MARCUS EHNING   |   MARTIN FUCHS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions