Rob Tijskens
22/09/2019 15:01
2 min
paardenfotograaf.be

De eerste Belgische medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken is binnen! In de finale voor de 6-jarige paarden was het zonet Jeroen Appelen die de bronzen medaille wist te behalen met Nero de Semilly N., een zoon van Diamant de Semilly die gefokt werd door Ludwig Neyt. Appelen was vooraf al een grote kanshebber voor een medaille doordat hij zich met maar liefst 3 paarden wist te plaatsen voor deze finale. Met Nero de Semilly N. verscheen hij als allereerste aan de start en wist hij dus ook meteen een foutloze ronde af te leggen. Iets wat hij in de barrage nog een wist te herhalen en dit in een chronotijd van 43.54 seconden.

Doordat de concurrentie vervolgens een voor een in de fout ging bleef Appelen op kop en groeide de hoop op een gouden medaille. Tot de Duitse amazone Katrin Eckermann als derde laatste starter in de ring verscheen... Vergezeld van de merrie Chao Lee (Comme Il Faut), die gefokt werd door haar vader Otmar Eckermann, haalde Katrin alles uit de kast wat resulteerde in een verschroeiende finishtijd van 40.64 seconden.

Als laatste starter was het nog de beurt aan de Ier Michael Pender, die vanmorgen ook al zilver haalde bij de 5-jarigen. Hij zat in het zadel van de Ierse merrie MHS Cardenta (Cardento VDL – F: Olive Clarke) en zette nog even alles op alles om de gouden medaille in de wacht te slepen. Helaas klokte hij af in 40.74 seconden waardoor hij opnieuw vrede moest nemen met de eerste ereplaats.

Net naast het podium zagen we de Noorse amazone Victoria Gulliksen. Die hield het met de KWPN-gefokte Ibiza (Cardento VDL – F: De Radstake B.V.) ook foutloos en dit in een tijd van 43.82 seconden. De Duitser Harm Lahde vervolledigde de top van het klassement op de vijfde plaats. Hij stuurde de SF-gefokte Oak Grove’s Desperado (Diamant de Semilly – F: E.A.R.L. Elevage du Lys) naar de meet in 43.92 seconden.

Andres Vereecke werd nog 8ste met Noyelle Vd Begijnakker (Kannan – F: De Begijnakker BVBA) terwijl Kirsten Rombouts plaats 12 voor haar rekening nam met Nelson RS (Thunder van de Zuuthoeve – F: Seppe Rombouts). Beiden verlieten in de barrage de ring met 4 strafpunten.