Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/09/2019 20:16 - Jumping

WK 7j: de Luca leidt, Gregory Wathelet 8ste!

201 combinaties verschenen vanmorgen en vanmiddag in Lanaken aan de start tijdens de eerste kwalificatierubriek voor 7-jarige paarden waarin maar liefst 57 combinaties een dubbele nulronde noteerden. Deze 2 fasen rubriek over een hoogte van 1m40, ontworpen door Eugène Mathy, was duidelijk geen probleem voor de Italiaan Lorenzo de Luca! Samen met Malissa de Muze (Vigo d'Arsouilles - Fokker: Joris de Brabander & Heli de Baere) stopte hij de klok op 31.18 sec, 1 honderdste seconde sneller dan Katrin Eckermann! De Duitse amazone kon op Daddy's Destiny (Comme Il Faut - Fokker: Lisa Frohberg) rekenen om deze tweede plaats te claimen. Ook de derde plaats ging naar Duitsland dankzij Patrick Stühlmeyer en Diaron Old (Diarado - Fokker: Manuela Lachnit). Ze finishten in de 2de fase in 32.02 seconden.

 

De vierde plaats ging naar Groot-Brittannië, met Guy Williams die Chili aan de meet wist te brengen in 32.06 seconden. Deze 7-jarige merrie van Colestus (fokker: Erich Schoch) werd in 2017 al wereldkampioen en claimde vorig jaar zilver! De Nederlander Harrie Smolders en Calina (Ci Ci Senjor Ask – Fokker: Aage Lauritzen) vervolledigden de top vijf in 32.55 seconden.

 

Het beste Belgische resultaat werd genoteerd door Gregory Wathelet. Hij werd 8e met Melia de Regor (Elvis Ter Putte - Fokker: Johan Veldeman). Ook Gilles Thomas en Evita (Diamant de Semilly - F: Hens Verelst) wisten nog net de top tien van het klassement te halen. 

 

Klik hier voor de uitslag. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions