Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/09/2019 10:06 - Jumping

Super Sunday voor Dieter Vermeiren!

De ‘man in vorm’ was gisteren in Bonheiden ongetwijfeld Young Rider Dieter Vermeiren! In de late namiddag werd hij met zijn Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof) al schitterend 3de in de CSI3* GP, maar het beste moest toen nog komen... Rond de klok van 8u kroonde de Antwerpenaar zich met de 9-jarige Piepke 111 Z (Plot Blue) namelijk tot winnaar van de afsluitende CSI2* GP!

 

10 combinaties wisten het basisparcours van pistebouwer Eddy Geysemans gisteren zonder kleerscheuren door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin was het dus Vermeiren die zijn slag wist thuis te halen. Hij stuurde het fokproduct van de familie Theeuwes naar de meet in 40.34 seconden en boekte zo zijn tweede CSI2* GP zege uit zijn carrière. “Gisteren vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats”, aldus Vermeiren. “Piepke is met haar 9 jaar nog vrij onervaren op deze hoogte, maar in elke ranking of 1.45m proef waarin ze aan de start kwam was ze geklasseerd, dus ik wist dat ze het kon. Begin dit jaar, toen ze uit rust kwam, had ik het nog voorspeld: Piepke wint dit jaar nog een rankingproef! Dat het nu ook nog meteen een GP is is natuurlijk nog beter.” (lacht)

 

Net na Vermeiren kregen we de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli, die vergezeld was van de 10-jarige Casse-Tout Z (Clinton I). Zij kruisten de meet in 42.16 seconden en moesten zo vrede nemen met de eerst ereplaats. De Fransman Edward Levy vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij wist met de 11-jarige Uno de Cerisy (Open Up Semilly) een tijd van 43.54 seconden op het scorebord te zetten.

 

Verder was er voor ons land nog een 4de plaats voor Kevin Spiessens met Chin Van ’t Ameldonk Z (Contact Van De Heffinck), een 7de plaats voor Gilles Thomas met Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker), een 8ste plaats voor Steve Auwers met Extreme M (Vaillant), een 9de plaats voor Patrik Spits met Virocondo Z (Va-Vite), een 10de plaats voor Fabienne Daigneux-Lange met Delta Fee des Hazalles (Exploit de Roulard) en een 11de plaats voor Thibeau Spits met Juragold Bormes (Contact Van De Heffinck).

 

Foto's :
TAGS   |   DIETER VERMEIREN   |   EDWARD LEVY   |   KEVIN SPIESSENS   |   MARLON ZANOTELLI

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions