Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/10/2019 11:00 - Fokkerij

Kampioenenmaker Pegase Van ‘t Ruytershof

Afgelopen zaterdag was Sportstal Vanderhasselt in Ternat het decor voor het Nationaal Kampioenschap voor de BWP Eliteveulens. Oorspronkelijk zou dit georganiseerd worden in Stal Hulsterlo in Meerdonk, maar door omstandigheden moest er last minute nog verhuisd worden naar de thuisbasis van Christophe en Yves Vanderhasselt. Maar het team van de jonge fokkers van BWP Wambeek én het team vrijwilligers van BWP Oost-Vlaanderen zijn er toch in geslaagd om alles vlekkeloos te laten verlopen.

 

Springveulens

 

Bij het de springgefokte veulens was Pegase Van ’t Ruytershof de grote winnaar. De hengst die afgelopen jaar indruk maakte onder het zadel van Jeroen De Winter leverde de winnaar bij zowel de mannelijke als bij de vrouwelijke veulens.

 

Bij de mannelijke veulens ging de kampioenstitel naar Trappist Van ’t Gelutt, die gefokt werd door BVBA Van ’t Gelutt en Geert Somers. Deze voshengst kreeg van de jury een score van 90 op 100 en wisten zo na de provinciale titel in Bocholt ook de nationale titel te veroveren. Het zilver was voor Tuntutuliak Van De Meerhoeve, een zoon van Opium JW Van De Moerhoeve die gefokt werd door Koen Vehent. Hij kreeg een score toegekend van 89.5 op 90. Met een puntentotaal van 88 was het brons voor Titus KN ‘Ter Beuken’ van fokker Stal KN Ter Beuken en Koen Praet. Deze Titus is een zoon van Numero Uno.

 

Bij de vrouwelijke veulens was de winst voor Thiam Van Den Bosdam. Deze merrie die gefokt werd door  Freddy en Stefaan De Vos – De Smet kreeg van de jury een totaal van 92 op 100. Ruben Redde fokte met de Tchacco Tequila dan weer de zilveren medaillewinnaar. Deze dochter van legende Chacco Blue behaalde een score van 90 punten. De 3de plaats was voor Tismeralda L-H-E van fokkers Herman en Erik Leyssen uit Hamont. De dochter van Emerald Van ’t Ruytershof kreeg een totaalscore van 88 punten.

 

Dressuurveulens

 

Bij de mannelijke dressuurveulens ging de nationale titel naar Titalis Van De Kempenhoeve. Deze zoon van Vitalis werd gefokt door de Kempenhoeve BVBA kon de jury overtuigen met zijn bewegingen wat resulteerde in een score van 87 punten. Met een totaal van 85 punten was de 2de plaats dan weer voor Tyrel Van De Guldennagel. Deze zoon van Pegasus V.D. Guldennagel werd gefokt door Stijn Thijs. Talentino VD van fokker Stephan Van Dun was goed voor de 3de plaats. Deze nakomeling van Just Wimphof behaalde een score van 83 punten.

 

De laatste nationale kampioen was Ta Vita Der Steenakker van Lambert Cuppens uit Peer. Deze dochter van For Ferrero VDB kreeg een score van 90 punten en werd zo winnaar bij de vrouwelijke dressuurveulens. T-Vitaniro Van ’t Westhof behaalde in deze reeks de zilveren medaille. De dochter van Vitalis van fokker Comm. V. Boncor ’t Westhof kreeg van de jury een score van 89 punten. Brons tenslotte was er voor Topgirl Van De Kempenhoeve, opnieuw een fokproduct van De Kempenhoeve BVBA. Topgirl en is een dochter van Fuerst Toto en wist een totaal te behalen van 87 punten.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions