Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/08/2019 21:41 - Jumping

Smolders voor Verlooy in CSI3* GP van Lier!

Axel Verlooy moet vanmiddag een tevreden man geweest zijn. Zijn stalruiter Harrie Smolders en zijn zoon Jos wisten in het Lierse Azelhof namelijk de afsluitende CSI3* GP van de Horseman Masters volledig naar hun hand te zetten.

 

Het 1.55m hoge basisparcours van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders bleek een lastige opgave... Maar liefst 10 van de 60 combinaties die in de ring verschenen kenden onderweg (te) veel problemen en besloten vroegtijdig de strijd te staken. Van die overige 50 wisten er slecht 5 het parcours zonder kleerscheuren door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin was het dus de stal van Axel Verlooy die domineerde met op kop de Nederlander Harrie Smolders. Die had vandaag de 10-jarige Monaco (Cassini II) onder het zadel en had wist de overwinning te bemachtigen na een chronotijd van 38.77 seconden.

 

Maar ook Jos was een van de barragisten met zijn 11-jarige Oak Grove’s Vogelfrei (Verdi TN). Verlooy had de klok gestopt op 39.82 seconden en leek op weg naar de overwinning, tot Smolders dus nog roet in het eten wist te gooien. De 3de plaats was voor de Tsjechische amazone Emma Augier De Moussac. Die stuurde de 10-jarige J.c.s. Chacco Dia (Diarado) naar de meet in 42.83 seconden en legde daarmee beslag op de 3de plaats.

 

Verderop in het klassement was er nog een 8ste plaats voor Bart Clarys met Geste Van De Vihta (Zirocco Blue VDL), een 9de plaats voor Jeroen De Winter met Karmelita Van Den Dries (Diamant de Semilly), een 12de plaats voor Ugo Berrittella met Picobello Jasmine (Arezzo VDL) en een 14de plaats voor Gilles Thomas met Edison Van Schuttershof (Darco).

 

TAGS   |   EMMA AUGIER DE MOUSSAC   |   HARRIE SMOLDERS   |   JOS VERLOOY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions