Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/08/2019 07:34 - Jumping

België wint de Nations Cup van Calgary!

De Belgische springduivels hebben opnieuw voor een schitterende prestatie gezorgd! Nadat ze 2 weken geleden op het Europees Kampioenschap in Rotterdam al geschiedenis schreven door goud te winnen in de landenwedstrijd volgde er afgelopen nacht winst in de befaamde Nations Cup van Spruce Meadows in Calgary.

 

Chef d’Equipe Peter Weinberg selecteerde voor deze zware landenwedstrijd Pieter Clemens met Quintini (Quintender 2), Olivier Philippaerts met H&M Extra (Berlin), François Mathy Jr. met Uno de La Roque (Numero Uno) en Yves Vanderhasselt met Jeunesse (Eldorado Van De Zeshoek). De neefjes Pieter en Olivier wisten beiden direct een foutloze ronde af te leveren waardoor de druk er meteen wat vanaf was. Mathy kreeg in de eerste ronde een springfout en Vanderhasselt zorgde met 5 strafpunten voor het schrapresultaat. Met 4 strafpunten stond ons land toen al aan de leiding voor Ierland met 8 strafpunten.

 

In de tweede ronde leek de overwinning al snel binnen handbereik nadat zowel Clemens als Philippaerts een tweede foutloze ronde wisten af te leggen. Toen ook Mathy het nog foutloos wist te doen was de overwinning verzekerd en kon het Belgisch feestje beginnen! Vanderhasselt moest zo niet meer starten en besloot zijn paard te sparen voor de Grote Prijs.

 

Het zilver was voor gastland Canada met een totaal van 14 strafpunten, het brons voor Ierland met 19 strafpunten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions