Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/08/2019 23:42 - Jumping

Deusser blijft trio Belgen voor in Brussel!

Wat een avond voor Daniel Deusser... Ruim anderhalf uur nadat hij op de Brusssels Stephex Masters voor een talrijk opgekomen publiek sportief afscheid mocht nemen van zijn Cornet d’Amour schrijft hij voor de tweede dag op rij de hoofdrubriek van de CSI5* competitie op zijn naam.

 

Ook in deze 1.50m rubriek mochten de 12 beste combinaties uit de eerste ronde opnieuw in de ring verschijnen voor een allesbeslissende tweede ronde. Daarin was het dus opnieuw de stalruiter van Stephan Conter die met de overwinning ging lopen. In tegenstelling tot gisteren zat hij vandaag in het zadel van de 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) die hij naar de finish loodste in 42.12 seconden.

 

Na Deusser volgde dan een trio landgenoten met op de 2de plaats Jos Verlooy. De bronzen medaillewinnaar van het EK van vorige week had de 10-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite) gezadeld en samen wisten ze een tijd van 43.75 seconden op het scorebord te brengen. Ook T&L-ruiter Frédéric Vernaet mocht op het podium plaatsnemen. Samen met de eveneens 10-jarige Euptric Van Beek (Clintord) snelden zij naar een finishtijd van 45.24 seconden.

 

De snelste chronotijd kwam zoals zo dikwijls van regerend Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx met zijn ook al 10-jarige Vintadge de La Roque (Kannan). Helaas hadden zij in de eerste omloop al 4 strafpunten verzameld waardoor ze dus nipt naast het podium strandden.

 

Pieter Devos werd nog 6de met Jade Vd Bisschop (Ogano Sitte) terwijl er voor Niels Bruynseels nog een 11de plaats was met Ilusionata Van ’T Meulenhof (Lord Z).

 

Foto's :
TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   DOMINIQUE HENDRICKX   |   FREDERIC VERNAET   |   JOS VERLOOY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions