Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/08/2019 09:01 - Jumping

Wedstrijdpensioen voor Cornet d’Amour

Na tal van internationale successen komt er een einde aan de sportcarrière van de inmiddels 16-jarige Cornet d’Amour. Stephan Conter maakt gisteren via zijn facebookpagina van Stephex Stables bekend dat de zoon van Cornet Obolensky op wedstrijdpensioen gaat en dat hij zaterdagavond gehuldigd zal worden tijdens de Brussels Stephex Masters.

 

“Het is met veel respect en dankbaarheid dat we het wedstrijdpensioen van legende Cornet d'Amour aankondigen. Ik kan met trots zeggen dat Cornet d'Amour me heeft geholpen om veel van mijn doelen te bereiken en dit op het hoogste niveau van de paardensport. Het is het eerste paard waarvan ik zeker wist dat hij binnen de Stephex-familie zou blijven, zelfs na zijn pensioen. Dus een grote dank aan Cornet d'Amour en een gelukkig pensioen”, aldus Conter.

 

Daniel Deusser

 

De schimmelruin vormde de afgelopen 7 jaar een topcombinatie met de Duitser Daniel Deusser. Zo wonnen ze onder andere in 2014 de wereldbekerfinale in Lyon en een jaar later de CSI5* GP van ’s Hertogenbosch. Ook maakten ze verschillende keren deel uit van de Duitse equipe op kampioenschappen met een zilveren teammedaille op het EK in Aken van 2015.

 

Deusser: “Ze zeggen ooit dat een paard je leven kan veranderen en dat de echt speciale dit ook doen. Dat is het geval voor Cornet d'Amour en mij. Hij is een uitzonderlijk paard dat altijd veel moeite heeft gedaan om ons naar de top van de sport te brengen. Het winnen van de Wereldbeker in Lyon was het hoogtepunt van onze carrière. Ik ben dankbaar voor wat we samen hebben bereikt. Ik zal hem missen in mijn stal, maar het is nu tijd voor hem om te genieten van zijn welverdiend pensioen.”

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   STEPHAN CONTER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions