Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/08/2019 17:46 - Jumping

Na goud ook brons voor Jos Verlooy

Na teamgoud op vrijdag, wint Jos Verlooy vandaag ook individueel brons op het EK in Rotterdam. Over vijf omlopen liet zijn Igor, een zoon van Emerald, slechts één balkje vallen. Een unieke prestatie waar slechts drie ruiters in slaagden. Zij stonden dan ook op het podium: vice wereldkampioen Martin Fuchs (Clooney) is de nieuwe Europees kampioen, Ben Maher (Explosion), die Verlooy vooraf tipte als favoriet, pakte het zilver.

 

‘Mijn focus was groot, in de eerste plaats voor het teamresultaat en het Olympisch ticket. Dat we met het team Europees kampioen werden, gaf natuurlijk een boost’, begint Jos Verlooy. In de finale heb ik, net zoals in de teamcompetitie nooit gedacht aan het resultaat. Ik focuste me op elke sprong, zonder te speculeren of te rekenen over een klassement. In de finale kreeg ik werkelijk één pechbalkje, dat is sport. Er is overigens niemand die op het EK over de ganse lijn foutloos gebleven is. Dat ik finaal brons win, overtreft mijn stoutste verwachtingen, want hier durf je vooraf niet van dromen. Dit is ook enkel mogelijk dankzij Graziella Janssen, de eigenaar van Igor. Als zij er niet was geweest, was Igor misschien al verkocht? Ik kan Jenny, de groom Igor niet genoeg bedanken voor al haar goede zorgen. En mijn ouders natuurlijk die dit allemaal mogelijk maken’, besluit Jos Verlooy.

 

De vier gouden Belgen van het EK plaatsten zich tevens voor de individuele finale. Daarin hadden Gregory Wathelet en Jos Verlooy de beste kaarten. Zij stonden op een respectievelijke vierde en tweede plaats. Pieter Devos en Jerome Guery beseften dat ze met hun negentiende en vijfentwintigste plaats nog weinig kans maakten op een medaille en verkozen om niet te starten. Gregory Wathelet (MJT Nevados S) werd negende in het eindklassement.

Foto's :
TAGS   |   BEN MAHER   |   JOS VERLOOY   |   MARTIN FUCHS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions