Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/08/2019 19:06 - Jumping

België Europees Kampioen jumping!!

De voorbereidingen op het Europees Kampioenschap jumping in Rotterdam verliepen voor de Belgische ploeg niet van een leien dakje. Nicola Philippaerts zag vorige maand na de LGCT van Chantilly al zijn H&M Chilli Willi (Casall) uitvallen met een lichte blessure en ook Niels Bruynseels moest 2 weken geleden forfait geven nadat Delux Van T&L (Toulon) niet helemaal fit was. Dat zorgde ervoor dat chef d’equipe Peter Weinberg in zijn team moest gaan schuiven. Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en Jérôme Guery met Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel) kwamen erbij en vergezelden zo Pieter Devos met Claire Z (Clearway) en Gregory Wathelet met MJT Nevados S (Calvados Z).

 

Na een ‘ontgoochelende’ eerste dag, met een 8ste plaats in het teamklassement, leek het vooropgestelde doel, een Olympisch ticket, ineens ver weg. Maar de Belgen lieten het hoofd niet hangen en zetten gisteren tijdens de eerste ronde van de landenwedstrijd die scheve situatie meteen recht. Na foutloze rondes van Devos, Verlooy en Wathelet namen ze zelfs op magistrale wijze de leiding over.  

 

Veel druk en hoge verwachtingen dus voor de tweede en allesbeslissende ronde die vandaag op het programma stond. Pieter Devos mocht opnieuw de spits afbijten met zijn merrie Claire Z. Na zijn foutloze ronde van gisteren was Devos opnieuw op weg naar een nulronde, tot aan de voorlaatste hindernis... Devos opteerde zoals zovelen voor 8 galopspongen van hindernis 11 naar 12, maar kreeg daardoor een fout op de Longines plank. Daar kwam helaas ook nog een puntje voor  tijd waardoor hij buitenkwam met 5 strafpunten.

 

Meteen extra druk zo voor Jos Verlooy, die als 2de Belg in de ring verscheen. Verlooy had zijn Igor echter net als de voorbije dagen goed aan het springen en deed wat van hem verwacht werd: een foutloze ronde afleveren. Verlooy deed daarmee ook een schitterende zaak in het individuele klassement.

 

Vervolgens wat het de beurt aan Jérôme Guery met Quel Homme de Hus. Het duo had gisteren met 2 springfouten nog het schrapresultaat, maar zette vandaag een sterke prestatie neer. Ze wisten alle balken netjes in de lepels te houden, maar deden er net iets te lang over waardoor ze de ring verlieten met 1 strafpuntje voor tijd.

 

Alle ogen waren nu gericht om Gregory Wathelet met zijn MJT Nevados S (Calvados Z). Doordat Daniel Deusser als laatste ruiter van het Duitse team net voor Wathelet een springfout kreeg mocht ook Wathelet een fout maken. Maar dat gebeurde niet... Wathelet hield het hoofd koel, loodste zijn schimmelhengst foutloos naar de meet en bezorgde ons land zo de gouden medaille! De eerste medaille in de geschiedenis en zo is ook het Olympisch ticket verzekerd!

Foto's :
TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JEROME GUERY   |   JOS VERLOOY   |   PETER WEINBERG   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions