Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/08/2019 19:12 - Jumping

Belgische titel 7j voor Gregory Wathelet!

Het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves werd zonet afgesloten met de finale voor de 7-jarige paarden. Na het slechte weer van vanmorgen was het gelukkig wat opgeklaard boven het Cercle Equestre de l'Ecole d'Equitation, waar de beste 41 combinaties van de afgelopen dagen in de ring verschenen voor de laatste finale. Het werd een vrij lastige finale, want ‘slechts’ 6 van die 41 combinaties wisten het parcours van pistebouwer Eugène Mathy goed door te komen en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Als voorlaatste starter was het Gregory Wathelet die de overwinning in de wacht wist te slepen. Hij wist zich met de merrie Argentina de la Marchette, een dochter van Acajou de la Marchette, te kwalificeren voor de barrage en wist na een finishtijd van 38.07 seconden de concurrentie achter zich te houden.

 

Het leek erop dat Stef Bossaerts en Mr. Jones (I’M Special de Muze) op weg waren naar een tweede opeenvolgende Belgische titel. De Belgische Kampioen 6-jarige paarden van vorig jaar was in de barrage als eerste in de ring verschenen en had de toon gezet met een foutloze ronde in 39.44 seconden. Dat leek voldoende, tot Wathelet dus in de ring verscheen...

 

Het brons was voor Cyril Cools met Che de Kezeg Z, een zoon van Glock’s London uit de fokkerij van Walter Vermoesen. Ook zij wisten in de barrage alle balken boven in de lepels te houden, maar hadden er in 40.69 seconden net iets langer tijd voor nodig.

 

Robinson Maupiler werd nog 4de met Cornettina du Paradis (Cornet Obolensky), Michael Joly 5de met Dicaprio Z (Diamant de Semilly) en Steven Van Meersche 6de met Maya – S (Chacco Blue).

 

Klik hier voor de uitslag.

 

TAGS   |   CYRIL COOLS   |   GREGORY WATHELET   |   STEF BOSSAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions