Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/08/2019 16:45 - Jumping

Manuel Thiry Belgisch Kampioen bij de 6j!

Als je je als enige ruiter met 3 paarden kunt selecteren voor de finale van het Belgisch Kampioenschap voor 6-jarige paarden weet je van tevoren dat je een van de topfavorieten bent. Maar dan moet je het natuurlijk ook nog kunnen afmaken... Manuel Thiry deed dat vanmiddag en werd in Gesves Belgisch Kampioen met zijn merrie Conmitage!

 

Van de 199 combinaties die afgelopen dinsdag aan de start kwamen tijdens de eerste kwalificatierubriek wisten er 41 vandaag de finale te halen. Ook hier lag de kwaliteit echter hoog, want van die 41 wisten er maar liefst 18 de barrage te halen. Het was dus Manuel Thiry die zijn favorietenrol wist waar te maken en de nationale titel op zijn palmares wist te schrijven. In het zadel van zijn merrie Conmitage, een dochter van Conthargos die gefokt werd door Paul Schockemöhle, toverde hij een tijd van 37.37 seconden op het scorebord en mocht zo de gouden medaille in ontvangst nemen.

 

Het zilver ging naar Stoeterij Dorperheide dankzij Stijn Timmerman en de merrie Noortje Van Het Houterhof, een dochter van Emerald Van ’t Ruytershof. Zij verschenen als voorlaatste in de ring en deden nog een ultieme poging, maar kwamen met hun tijd van 38.08 seconden echter net tekort om Thiry de winst te ontnemen.

 

Jorik Vervoort wist dan weer beslag te leggen op de bronzen medaille. De stalruiter van Luc Tilleman finishte met Nikita Van ’t Hof ter Doorn (Tonixe) van fokkers Willy en Els van Havere in 40.56 seconden en hadden zo dus ook een medaille te pakken.

 

Ook Virginie Thonon met Zirkana Adelheid Z (Zandor Z) en Jan Van Dyck met Caramella Van ’t Vossenhof Z (Chellano Alpha Z) wisten nog de top 5 van het klassement te halen.

 

Klik hier voor de uitslag 

 

TAGS   |   JORIK VERVOORT   |   MANUEL THIRY   |   STIJN TIMMERMANS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions