Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/08/2019 16:15 - Jumping

Wilm Vermeir tweemaal op het podium in Lier!

Terwijl op het Belgisch Kampioenschap voor de jonge paarden in Gesves vandaag de finalerubrieken op de agenda stonden werd er ook weer druk gesprongen op de internationale jumping van het Lierse Azelhof. Wilm Vermeir was daar vanmorgen in uitstekende doen en wist zich in de 2 ochtendrubrieken telkens te verzekeren van een plaatsje op het podium.

 

In de finalerubriek voor de 7-jarige paarden deed hij dat met Hotshot, een KWPN-gefokte dochter van Glock’s London. In een barrage waarvoor zich 16 combinaties wisten te plaatsen en waarin er ook effectief 15 aan de start verschenen snelde de Antwerpenaar door de meet in 33.24 seconden en legde daarmee beslag op de 3de plaats. Bovenaan het klassement stond de in ons land gevestigde Colombiaan Nicolas Toro. Die bracht zijn Zinedine Zidane Z (Zambesi) aan de meet in 32.79 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken. Ook de Italiaan Giampiero Garofalo wist het nog sneller te doen dan Vermeir. Hij kwam met VDL Groep Hermes Z (Cassanova Z) binnen in 33.06 seconden en nestelde zich daarmee op de 2de plaats.

 

Simon Morssinkhof werd nog 7de met Harola Hk (Carrera VDL) terwijl er voor Hanne Mertens dan weer een 9de plaats was met Meursault Di Fer (I Am Moerhoeve’s Star).

 

In de 1.40m rubriek die op de Flandria Arena plaatsvond kwam Vermeir dan weer aan de start met Joyride S (Toulon), met wie hij zich eerder ook al wist te klasseren. Na een chronotijd van 32.76 seconden wist hij ook hier beslag te leggen op de 3de plaats.

 

Het was de Italiaanse Heather Robertson die hier met de overwinning ging lopen. Zij zat in het zadel van de 12-jarige Charmeur M (Heartbreaker) en had aan een tijd van 32.35 seconden voldoende op bovenaan het podium te mogen plaatsnemen. De Britse Zoe Potter was goed voor de 2de plaats. Zij loodste de 7-jarige Wings Z (Eurocommerce Washington) naar de meet in 32.48 seconden.

 

Vermeir werd verder ook nog 5de met Big Lord Carthago (Mylord Carthago), Talissa Witteboon 12de met Basic (Baluga) en Gaetan Stalpaert 18de met Largo De Brinco (Cardento VDL).

 

TAGS   |   GIAMPIERO GAROFALO   |   HEATHER ROBERTSON   |   NICOLAS TORO   |   WILM VERMEIR   |   ZOE POTTER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions