Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/08/2019 13:01 - Jumping

Goud voor Pieter Kenis en Okky Blue-S bij 5j

Pieter Kenis en Okky-Blue-S zijn de nieuwe Belgische Kampioenen bij de 5-jarige paarden! Het duo haalde het daarnet in Gesves in een druk bezette barrage en mochten zo het hoogste eremetaal in ontvangst nemen.  

 

Met 47 waren ze die vanmorgen aan de start verschenen in de finale voor de 5-jarige paarden. Pistebouwer Eugène Mathy kende een moeilijke opdracht voor deze eerste finaleproef van de dag, want de weergoden zaten zoals zo dikwijls tijdens het BK niet echt mee. De basisomloop stond daarom niet al te hoog waardoor zich ook maar liefst 24 van de 47 combinaties wisten te plaatsen voor de barrage.

 

Daarin was het dus uiteindelijk Pieter Kenis die met de nationale titel aan de haal ging. Als een van de laatste starters stuurde hij zijn Okky – Blue – S, een zoon van VDL Zirocco Blue N.O.P. uit de fokkerij van Louis Sips, naar de meet in 40.57 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen.

 

Nadège Janssen volgde op de 2de plaats. Zij leek met Janiet P., een dochter van Kannan uit de moederlijn van onder andere Zapatero VDL, op weg naar goud nadat ze vroeg in de barrage een tijd van 40.68 seconden op het scorebord had gezet, maar moest dus in extremis vrede nemen met zilver.

 

Het brons was voor Steven Verwaeren. In het zadel van de hengst Dylano Van De Heide Z, een zoon van Denzel Van ’t Meulenhof van fokker Domien Wouters, had hij er 40.88 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken.

 

Tim Van Den Broeck werd nog 4de met Origi Van De Zeshoek (Marius Claudius) en Christophe Meirsschaert 5de met Oxana Vd Bisschop (Air Jordan Alpha Z).

 

TAGS   |   NADEGE JANSSEN   |   PIETER KENIS   |   STEVEN VERWAEREN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions