Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/12/2019 16:29 - Mennen

Belgisch Team klaar voor EK Donaueschingen

Deze week heeft in Donaueschingen het Europees Kampioenschap voor vierspannen plaats.

Het Belgische team bestaat uit Dries Degrieck, Glenn Geerts en Edouard Simonet.

Deze menners behaalden op het vorige EK in Gothenburg 2017 én op de WEG in Tryon 2018 de bronzen medailles als ploeg. Individueel behaalde Edouard Simonet met de Arabo-Friezen van Jelle’s Home uit Neerpelt in Gothenburg zilver en in Tryon brons.

 

Wat mogen wij verwachten van Donaueschingen 2019?

Chef d’ equipe Filip Kindt: “De menners zijn goed voorbereid en zitten op medaillekoers. Het zijn alle drie professionals, menners met een doel én een visie. Een tegenslag kan je natuurlijk nooit uitsluiten, maar wij gaan vol vertrouwen deelnemen aan het EK en gaan voor podiumplaatsen, zowel als team als individueel.”

 

Edouard Simonet: “Aken was een bevestiging van de kwaliteit van mijn paarden, met dezelfde opstelling ga ik deelnemen in Donaueschingen. Ik ken de sterke en de minder sterke eigenschappen van mijn span en kan in vol vertrouwen en met volle concentratie starten aan het EK. Wij worden met het team getipt als topfavoriet voor het podium.” 

 

Glenn Geerts: “Na de overwinning in Nebanice ben ik vol zelfvertrouwen over mijn paarden in de drie onderdelen. De paarden zijn super fit en de resultaten bewijzen hun talent. Voor het EK gaan wij als team zeker voor een medaille, er is een goede spirit tussen Edouard, Dries en mij, alle drie hebben wij dit jaar een constant seizoen gereden. Voor mij persoonlijk ga ik voor een toptien plaats. Donaueschingen wordt voor mij de afsluiter van het outdoor seizoen.”

 

Dries Degrieck: “Voor Donaueschingen span ik dezelfde paarden van Aken aan in dezelfde opstelling, alleen voor de dressuur ga ik mijn voorpaarden van plaats wisselen, dit had ik eigenlijk in Aken al moeten doen. Het is mijn eerste deelname aan de Donau, ik kijk ernaar uit en ga persoonlijk voor een plaats binnen de toptien al zal er met de veertig beste vierspanmenners van Europa sterke concurrentie zijn. Met het team ambiëren wij een podiumplaats.”

Foto's :
TAGS   |   DONAUESCHINGEN   |   DRIES DEGRIECK   |   EDOUARD SIMONET   |   FILIP KINDT   |   GLENN GEERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions