Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/11/2019 21:26 - Jumping

Pieter Kenis schittert in Spangenberg!

Onze landgenoot Pieter Kenis heeft er een schitterend concours opzitten in het Duitse Spangenberg! Nadat hij vrijdag al een keer het podium wist te halen in de 1.45m rubriek, kwam hij vandaag tot tweemaal toe net tekort voor de overwinning op te eisen.

 

In de afsluitende CSI3* GP verscheen Kenis aan de start met de 9-jarige Kashmir Van D’Oude Pastory (Thunder Van De Zuuthoeve) en wist hij zich samen met nog 7 anderen te plaatsen voor de barrage. Daarin snelde hij naar de meet in 45.06 seconden en wist hij opnieuw alle balken in de lepels te houden. Helaas wist de Duitser Felix Hassmann dat nog iets sneller te doen. Hij kwam met de 10-jarige SIG Chaccinus (Chacco Blue) binnen in een overtuigende 43.30 seconden en wist daarmee Kenis achter zich te laten. Ook het brons bleef nog in Duitsland en daarvoor zorgde Gerrit Nieberg. Die bracht de 15-jarige Contagio (Colman) veilig aan de meet in 46.13 seconden.

 

1.50m rubriek

 

Eerder op de dag was het dus ook al net niet voor Kenis in de 1.50m rubriek. Hier koos hij voor de 9-jarige Kapri De La Drie (Pommeau Du Heup) die hij door de finish reed in 35.21 seconden. Ook hier was het met Tobias Meyer een Duitser die op kop van het klassement stond. Hij finishte met de 11-jarige Samurai 501 (Stalypso) in 34.46 seconden en had zo dus de overwinning op zak. De Zwitser Pius Schwizer tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij tikte af in 35.43 seconden en deed dat met de 8-jarige Casallino (Casall).

 

TAGS   |   FELIX HASSMANN   |   GERRIT NIEBERG   |   PIETER KENIS   |   PIUS SCHWIZER   |   TOBIAS MEYER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions