Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/07/2019 21:45 - Mennen

Belgen sterk in Friesland

 

De Belgische deelnemers aan het Open Fries Kampioenschap tijdens de Paardenmarathon in Driezum Wâlterswâld boekten op vrijdag mooie resultaten. Zes Belgische podiumplaatsen!

 

Peter Van Den Ouweland (Laakdal) won in de categorie vierspan pony’s, Johan Beliën (Hamont-Achel) behaalde de derde plaats. 

Jonas Corten (Bekkevoort) werd winnaar vierspan paarden, Bruno Taverniers (Zandvliet) werd derde met zijn vierspan vosse tuigpaarden.

Kristof Piccart (Landen) behaalde zilver in de reeks enkelspan pony en ook Nick Gaens (Wellen) werd tweede met zijn tandemspan pony’s.

 

Rubriek Jeugd: Vierde plaats: Britt Luyckx (Lommel).

 

Hindernisprijzen:
H2: vierspan pony's: Nick Weytjens (Zutendaal)
H3: vierspan paarden: Bruno Taverniers (Zandvliet)

 

Verslag van de organisatie:

“Tijdens de Paardenmarathon in Driezum Wâlterswâld werd vrijdag 26 juli wederom gestreden om de titel Open Fries Kampioen. Een groot aantal deelnemers verscheen aan de start, waarna de strijd losbarstte. De wedstrijd werd verreden over de elf prachtig aangeklede hindernissen verspreid door de dorpen. 

 

‘We hebben de wedstrijd eerder laten beginnen, zodat het voor iedereen goed te doen zou zijn’, aldus de organisatie. En dat bleek: het was al vroeg in de ochtend gezellig bij zowel de deelnemers als het publiek. De wedstrijd werd verreden in acht wedstrijdcategorien. Het was warm, maar door het stevige windje was het prima te doen. 

 

Bij de enkelspan paarden wist Frans Zeinstra uit Noardburgum met het eremetaal naar huis te gaan. Zijn eerste plek werd gevolgd door Pieter de Boer uit Hollum, die als tweede einigde en op de derde plaats Arno van den Brand uit Nispen. 

 

In de categorie dubbelspan paard verdiende Kees Rommens uit Bavel eerste plek, Gerard Hoeksma uit Tzummarum tweede plek en Jan Heijnen uit Prinsenbeek de derde plek. 

 

Reggie Glover uit Britswert/Texas wist in de categorie tandem paard als snelste te eindigen. 

Bij de vierspan paarden werd het eremetaal verdeeld onder respectievelijk Jonas Corten uit Bekkervoort België, Anne Okkema uit Britswert en Bruno Traveniers uit Zandvliet België.

 

Bij de vierspan pony’s gingen Peter van den Ouweland uit Laakdal België, Arie van Zanten uit Hagestein en Johan Belien uit Hamont-Achel Belgiëmet de prijzen naar huis. 

 

In de categorie enkelspan pony’s waren De Nachtdravers uit Noardburgum het snelst, gevolgd door Kristof Piccart uit Landen Belgiëen Ylanyth de Vries uit Ballum. 

 

Bij de dubbelspan pony’s waren het Gerben vd Berkt uit Leusden, Jurjan Reijenga uit Idskenhuizen en Marcel Coolen uit Nuenen die met de prijzen naar huis gingen en in de categorie tandem pony ging plaatselijk favoriet Egbert Jan de Vries uit De Falom met de eerste plek vandoor en werd Nick Gaens uit Wellen België tweede. 


Bijzonder dit jaar was dat de gemeente Dantumadiel een wisselprijs beschikbaar stelde voor de beste jeugddeelnemer. Het was Ylanyth de Vries uit Ballum de gouden zweep in ontvangst mocht nemen. Als aandenken aan deze prijs ontving zij eveneens een erespeldje, ontworpen door edelsmid Spiegelaar. De organisatie feliciteertalle kampioenen met de behaalde resultaten. ‘We hebben een prachtige dag gehad, voor elkaar en met elkaar!’”

 

Bron: Paardendagen.nl 

Uitslagen marathon: Hoefnet.nl

 

Foto’s: fb pagina Team Bruno Taverniers en Team Peter Van Den Ouweland

Foto's :
Documenten :
MARATHON.pdf 

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions